Informació general

Robert Benaiges: "Aquest ha estat l'any del compliment de la major part dels objectius que ens vam proposar a l'inici del mandat del tripartit"

Per Berta Ruiz



Joan Recasens, Robert Benaiges i Salvador Matas, ahir en l'esmorzar amb la premsa
L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– juntament amb els regidors Joan Recasens i Salvador Matas van oferir ahir un esmorzar de Nadal a tots els mitjans de comunicació de la zona.

Després de l'àpat, l'alcalde de Cambrils va aprofitar l'ocasió per fer un balanç de l'acció de govern durant aquest 2006 i també d'aquests tres anys de govern del tripartit cambrilenc. Segons Benaiges, "aquest 2006 ha estat l'any del compliment de la major part dels objectius que ens vam proposar a l'inici del mandat del tripartit. Quan vam entrar a l'Ajuntament, l'any 2003, ens vam trobar amb una situació econòmica difícil, sense possibilitats de tenir diners per tirar endavant inversions ni projectes. Durant els dos primers anys ens vam dedicar a crear un projecte de ciutat, que pogués tirar endavant els equipaments, infraestructures i serveis que la ciutat necessitava".

Pel que fa a infraestructures i equipaments, Robert Benaiges va destacar els projectes del futur teatre-auditori, l'hospital lleuger, el tanatori municipal, els arranjaments que s'han fet als diferents carrers de Cambrils o altres projectes que depenen d'altres administracions, com la remodelació de la façana marítima del port o la variant de l'N-340 . D'altra banda, també en va destacar la modernització de les estructures administratives de l'Ajuntament i la seva descentralització, amb la creació d'òrgans de participació que permeten als ciutadans i veïns de cada barri intervenir en les decisions del consistori. Finalment, l'alcalde va destacar la feina feta "per situar Cambrils en el mapa del territori", destacant que "Cambrils és en aquests moments una ciutat de referència, que intervé en els òrgans de decisió del territori".  Segons Robert Benaiges s'ha fet un compliment més que satisfactori del programa de govern, i ens trobem al final del mandat amb "la feina feta i, des del nostre punt de vista, amb la feina ben feta". A sis mesos vista de les eleccions municipals, Benaiges va insistir que "el plebiscit qui l'haurà de donar serà el ciutadà de Cambrils amb el seu vot. Des del PSC tenim una posició molt clara i és que Cambrils necessita continuïtat en les seves polítiques".

Una ciutat cohesionada i participativa

Per la seva banda, Salvador Matas (ICV) va destacar especialment l'aspecte de la planificació, a través de l'Agenda21 i el treball de cohesió social que s'ha fet a Cambrils en els darrers anys. Segons Matas, "Cambrils té un creixement demogràfic molt important i és fonamental equilibrar aquesta població que ens arriba. Podem dir que hem passat de poble a ciutat, però una ciutat cohesionada i amb un fort contingut d'atenció a les persones".

Joan Recasens, d'altra banda, va fer una valoració molt positiva, des del punt de vista d'ERC, del tripartit cambrilenc. "Teníem ben clar que el típic soroll que hi havia hagut en les darreres legislatures no el volíem. Volíem formar un govern cohesionat, que agafés una velocitat de creuer que crec que hem aconseguit. S'han aconseguit totes les fites que ens  havíem proposat amb escreix". Segons Recasens, durant aquests anys s'ha treballat en una planificació urbanística ordenada buscant la cohesió social, que s'anirà desenvolupant en els propers anys. Segons Joan Recasens, amb el Pla General s'aconseguiran més de 2.000 habitatges –entre habitatges protegits i taxats– als quals molta gent podrà accedir amb majors facilitats de preu.

Robert Benaiges: "La nota de premsa de l'oposició sobre TV Cambrils em va semblar absolutament ridícula"

En resposta a una pregunta que feia referència a les queixes dels grups de l'oposició de la manca de participació de l'actual govern i el distanciament del ciutadà, Robert Benaiges va contestar que "les coses s'han de fer amb perspectiva històrica i no hi ha hagut mai cap govern que hagi donat tanta participació". Robert Benaiges va fer especial incidència en la possibilitat de participació de l'oposició en la gestió del govern municipal, "ja que participen en tots els consells i estan als mitjans de comunicació del mateix Ajuntament, a pesar de la nota de premsa inicial sobre el tema de la Televisió de Cambrils, que em va semblar absolutament ridícula, perquè la setmana següent van passar tots per TV Cambrils fent la valoració que creien convenient. Entenc que el paper de l'oposició és discernir del govern, plantejar alternatives, però que no diguin que no hi ha hagut participació en els projectes de la ciutat".

Comenta aquest article