Informació general

Picaballara dialèctica entre Camí Mendoza i David Chatelain pel Teatre Auditori

Ahir, una publicació va informar que la Generalitat reclama 1,2 milions d'euros a l'Ajuntament pel Teatre Auditori. Arrel d'això, el PP va demanar la dimissió de l'alcaldessa. Des de l'Ajuntament han informat que s'està en període d'al·legacions

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del Teatre Auditori
Imatge d'arxiu del Teatre Auditori | Lluís Rovira i Barenys

Arrel d'una publicació, ahir, de Tarragona Digital en la què s'informava que la Generalitat reclamava 1,2 milions d'euros a l'Ajuntament per les obres del Teatre Auditori; les reaccions no es van fer esperar. Segons aquest mitjà, el passat 30 d'abril, la Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va reclamar al consistori aquesta quantitat. Recordem que, l'any 2005, l'Ajuntament es va presentar a una subvenció del Departament de Cultural per tal de finançar l'obra. Al tractar-se d'una subvenció finalista i no haver finalitzat l'obra, la Generalitat reclama el retorn dels diners.

En base a aquesta informació, el PP va emetre una nota de premsa, ahir, en la què el seu candidat –David Chatelain– demanava "la dimissió de Camí Mendoza per ocultar a la ciutadania que s’han de retornar 1,2 milions d’euros a la Generalitat de la subvenció del Teatre Auditori de l’any 2005". Chatelain exposava que “els cambrilencs no podem confiar en qui ens amaga una informació d’aquesta rellevància de manera deliberada". A la nota, el PP afirmava que tant l'alcaldessa com el regidor de Cultura, Lluís Abella, eren coneixedors d'aquesta resolució des de fa temps.

"Des dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament s’està treballant en la redacció d’al·legacions per aturar aquesta revocació"

Per part de l'Ajuntament de Cambrils es va informar a revistacambrils.cat que, "les obres estan aturades des del 2010 i aquesta revocació arriba després d’una feina ingent de l’actual equip de govern i del compromís de l’alcaldessa per desencallar el projecte. Durant aquest mandat s’han fet diverses reunions amb Cultura, i s’ha encarregat als tècnics municipals que estudiessin la possibilitat de finalització i posada en funcionament de la sala principal i serveis complementaris del Teatre Auditori, per tal de poder donar compliment a la finalitat de la subvenció atorgada. S`ha redactat un avantprojecte de teatre auditori amb sala principal i serveis complementaris i s’ha calendaritzat. Totes les accions dutes a terme s’han explicat en diferents sessions plenàries, informant als càrrecs electes i a la ciutadania. La nota de premsa del PP dóna una informació esbiaixada amb finalitats únicament electoralistes. Encara estem en període d’al·legacions i des dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament s’està treballant en la redacció d’al·legacions per aturar aquesta revocació i aconseguir posar part d’aquest equipament al servei de la ciutadania".

Picabaralla dialèctica entre David Chatelain i Camí Mendoza

El tema en qüestió també va sortir a la llum, ahir al vespre, durant el debat electoral de Revista Cambrils al Casal Municipal de la Gent Gran. De fet, en una de les seves intervencions, David Chatelain del PP es va adreçar a l'alcaldessa i candidata d'ERC –Camí Mendoza– per preguntar-li què pensava fer amb el Teatre Auditori. "Durant aquest mandat s'ha anat lent, molt lent... i avui, ens trobem amb la notícia en premsa que hem de retornar 1,2 milions d'euros. Nosaltres ja ho dèiem i vostès ens deien als plens que no teníem la raó" va dir Chatelain. Camí Mendoza va replicar dient que, "el Teatre Auditori és una herència de fa molts anys i vostè va estar al govern de fa 4 anys. Als plens hem anat dient que s'estaven fent gestions amb Cultura i totes les consultes pertinents per desencallar el Teatre Auditori. De fet, vam presentar una proposta de projecte al Departament de Cultura de la Generalitat. A ERC el volem per Cambrils! Quan vam entrar al govern ens vam trobar amb una inspecció i, possiblement s'hauran de retornar els diners, però estem en temps de recorre-ho". En aquest punt, Chatelain li va mostrar la carta de la resolució a Mendoza per preguntar-li, "per què han trigat 15 mesos en respondre al requeriment?". Finalment, l'alcaldessa li va retreure a Chatelain que, l'Ajuntament també va rebre diferents requeriments els anys 2014 i 2015, quan ell formava part de l'equip de govern.

Comenta aquest article