Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

L'NMC es reuneix amb representants de la FECAM per parlar de comerç, indústria i el creixement de Cambrils

Per Redacció

Imatge de la reunió entre l'NMC i representants de la Fecam
Imatge de la reunió entre l'NMC i representants de la Fecam | Cedida

Una representació del Nou Moviment Ciutadà per Cambrils –encapçalada pel seu alcaldable Oliver Klein–, es va reunir aquest passat dilluns amb membres de la Federació de Comerç de Cambrils FECAM. L’objectiu de la trobada era doble perquè el partit independent volia presentar al col·lectiu empresarial les principals propostes del seu programa electoral, i els empresaris volien saber quin posicionament té l’NMC sobre alguns temes concrets.

El primer d’aquests és el Polígon Belianes i en aquest sentit, Oliver Klein va deixar clar que “és un pecat tenir aquest espai industrial i de comerç en l’estat actual d’abandonament per part d’una administració, l’Ajuntament, que ha de garantir que els industrials que operen a la zona puguin complir amb les adaptacions tècniques exigides els últims anys”. Klein va lamentar que tots els partits que han governat Cambrils els últims deu anys, hagin estat incapaços de gestionar el dia a dia de la ciutat en tots els àmbits, començant per temes tan quotidians i urgents com la neteja o la poda, i acabant per l’ajut en la regulació de les demandes de les industries del polígon. El líder de l’NMC va afegir, en aquesta mateixa línia, que la creació de l’Oficina de Projectes Estratègics per promoure la marca Cambrils, que és una de les principals propostes del seu partit, permetrà desencallar gestions que ara hi ha bloquejades amb la Generalitat o altres administracions superiors.

Preguntat sobre l’actual POUM, el portaveu del Nou Moviment Ciutadà per Cambrils va argumentar que si es modifiqués, seria viable fer canvis d’usos als polígons per atendre altres tipus de negocis que s’hi podrien ubicar. El debat s’ha de centrar, segons Klein, en plantejar si es modifica tot el Pla d’Ordenació Urbana Municipal o es van aprovant modificacions puntuals del mateix.

Pla de xoc d'obra pública

La trobada entre la FECAM i l’NMC va tenir altres temes importants perquè el partit cambrilenc va explicar als empresaris que, entre les moltes propostes electorals que s’han elaborat, hi ha la creació d’un Pla de Xoc de l’Obra Pública que és, de pas, la resposta a una reivindicació de les empreses locals ja que volen treballar al seu propi municipi abans que ho facin altres de fora. Oliver Klein va explicar que una de les obres prioritàries, tal vegada la principal, és a hores d’ara la remodelació integral de la Rambla Jaume I per convertir-la en un bulevard comercial, la vianalització parcial del carrer de Pau Casals i l’obertura de la Façana Marítima entre el Club Nàutic i el Pi Rodó. Una altra de les preocupacions de Cambrils, en aquest dels comerços, és la proliferació de la venda il·legal que, en paraules de l’alcaldable de l’NMC, s’ha de tallar d’arrel i prohibir-la de manera immediata amb una tasca de prevenció on la Policia Local hi tindria un pes molt específic.

Comenta aquest article