Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

Teresa Recasens (Primàries Cambrils): «Les grans revolucions les fa la gent»

Per Lluís Rovira i Barenys

La candidata de Primàries Cambrils, Teresa Recasens, envoltada per gent de la seva llista electoral i pels impulsors de Primàries, ahir a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran
La candidata de Primàries Cambrils, Teresa Recasens, envoltada per gent de la seva llista electoral i pels impulsors de Primàries, ahir a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran | Lluís Rovira i Barenys

Primàries Cambrils va celebrar, ahir al vespre a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran, l'acte central de campanya amb la presència d'alguns dels impulsors de Primàries Catalunya i amb el suport d'alcaldables de Primàries, de ciutats properes. L'acte, que va tenir un format meitat d'entrevista i meitat míting, es va retransmetre en directe per les xarxes socials i va ser presentat per Adrià Alsina, exmembre de la secretaria general de l'ANC i que va optar a ser candidat de Primàries a Barcelona.

Els primers a passar per l'escenari, després de passar per pantalla el darrer vídeo de campanya, van ser quatre membres de la candidatura de Primàries Cambrils; el número 3, Albert Oller, Àngel Cabré que és el número 5; Josep M. Riba, el número 2 i Núria Buira, la número 4. A preguntes del presentador, els candidats van explicar l'esperit de regeneració de Primàries, destacant el procés de participació que s'ha portat a terme tant per confeccionar la llista de candidats com per elaborar el programa electoral. També van explicar quina seria la seva postura dina l'Ajuntament i van explicar que tots ells havien signat el "segell republicà", el compromís per a fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre.

El següents a passar per l'escenari van ser Josep M. Llasat, alcaldable de Primàries el Vendrell, i Lluís Pallejà, alcaldable de Primàries Reus, després de veure en pantalla un missatge de Clara Ponsatí. Els dos alcaldables van donar suport a la candidatura cambrilenca. Després d'aquestes intervencions, es va passar per la pantalla un missatge de l'advocat Aamer Anwar.

Presència dels impulsors i representants dels partits polítics que donen suport a Primàries

A partir d'aquest punt, l'acte electoral va agafar format de míting i van passar per faristol quatre dels impulsors i representants de partits que donen suport a Primàries. Primer que tot va ser Anna Arqué que va fer una crítica respecte al tomb que havien fet els partits polítics, "han caigut en la trampa de l'estat espanyol i han convertit el judici en l'únic objectiu". Arqué va apel·lar als valors republicans "dins d'una Catalunya lliure". A continuació va ser el torn d'Uriel Bertran, de Solidaritat, que va criticar el discurs dels partits que parlen d'eixamplar la base "i ho diuen fent passos enrere. La base s'eixampla fent passos endavant i amb accions unilaterals. Ens hem cansat de caminar en cercle, volem liderar el projecte independentista del nostre país. El 26 de maig és una oportunitat de donar un toc d'atenció als altres partits independentistes". Tot seguit va ser Titon Lailla, diputada de Demòcrates, que va posar en valor el fet que Cambrils tingui una llista de Primàries, "una llista que no s'ha fet des dels despatxos i que està configurada amb gent com nosaltres". Finalment va ser el diputat Antoni Castellà, líder de Demòcrates, que va reivindicar el mandat sorgit arran del referèndum de l'1 d'octubre, "el 3 d'octubre ja s'havia d'haver declarat la independència. Ara, el que s'hauria de fer és aixecar la suspensió de la declaració d'independència i prendre el control efectiu del territori".

Teresa Recasens: "Cambrils ha de tenir futur, un futur amb majúscules

La darrera intervenció de l'acte va ser la de la candidata a l'alcaldia de Cambrils per Primàries, Teresa Recasens, que va destacar que "les grans revolucions les fa la gent. No volem canviar una llei perquè farem totes les lleis noves". Recasens va continuar dient que "som un moviment fort, som molta gent. Estem disposats a tot". En clau local, Teresa Recasens va explicar que s'havia elaborat un programa electoral que no estava tancat, "vosaltres n'heu de formar part a través de taules de treball que volem posar en marxa quan siguem a l'Ajuntament. L'Ajuntament és la nostra casa i hem d'obrir les portes. Farem un programa viu i intentarem recollir sempre totes les aportacions". La candidata de Primàries va repassar alguns aspectes a millorar i va parlar de la desestacionalització del turisme, dels problemes eterns del polígons Belianes, ..."Cambrils ha de tenir futur, un futur amb majúscules i ho hem de fer tots ja que tots formem part de l'Ajuntament". Amb el cant dels Segadors i amb crits de "Independència" per part del nombrós públic present a la sala es va cloure l'acte.

Comenta aquest article