Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

Camí Mendoza (ERC): «Tenim una llista feta amb gent de Cambrils i que vol construir la República des de baix»

Per Berta Ruiz

Foto de grup amb els membres de la candidatura d'ERC a les properes eleccions municipals
Foto de grup amb els membres de la candidatura d'ERC a les properes eleccions municipals | Berta Ruiz

ERC Cambrils va presentar, ahir a la tarda al Centre Cultural, les principals línies del seu programa electoral per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Per començar, l'actual alcaldessa i alcaldable del partit –Camí Mendoza– va recordar que fa 4 anys enrere, ERC va passar de no tenir representació a l'Ajuntament a assolir quatre regidors i l'alcaldia de Cambrils. Segons va dir, "no teníem experiència i no va ser un repte fàcil, però vam iniciar aquest projecte amb il·lusió. Vam fer un pacte de govern fonamentat en dues qüestions bàsiques: el sentit nacional i la visió social". En aquest punt, Mendoza va anomenar tots els membres de la llista electoral de fa 4 anys i va agrair el suport de tothom durant tot aquest temps.

Camí Mendoza: "Durant aquests quatre anys s'han fet molts projectes per Cambrils"

Camí Mendoza va explicar que "durant aquests quatre anys s'han fet molts projectes per Cambrils" i va "voler posar en valor tota la feina feta". Va anomenar algunes de les principals actuacions que s'han dut a terme des del govern municipal com: la implementació de l'administració oberta, la construcció de l'avinguda de Charles Darwin, la millora de les platges, la remodelació de la Torre del Port i del refugi del carrer de les Creus, la instal·lació de cinc parcs de salut o l'eliminació de les males olors de la depuradora amb les obres de millora que s'hi han fet. També va voler destacar la reducció del deute de l'Ajuntament, passant dels 46 milions als 23 milions (a finals de 2018) i dels 1.278 euros de deute per habitant als 692 euros. L'actual alcaldessa va recordar tots els esforços que s'han fet en polítiques d'atenció a la persona com l'increment dels ajuts d'emergència social, de pobresa energètica o la inclusió de la tarifació social a les llars d'infants. També va anomenar l'obertura de la Torre del Llimó, la reobertura de Ràdio Cambrils, la posada en marxa dels Plans d'Ocupació Municipal, la construcció del pont del Regueral, l'inici de l'avinguda de l'Esport, la policia de barri o la imminent obertura del Forn del Tallero com a Oficina Local de l'Habitatge.

Tot seguit, l'alcaldable d'ERC va anomenar tots els candidats que l'acompanyen a la llista electoral i van pujar dalt de l'escenari. Mendoza va definir el seu grup com "una llista feta amb gent de Cambrils, feminista i que vol construir la república des de baix. Un equip per aconseguir un Cambrils millor".

Principals propostes sota el lema "Un pas endavant per Cambrils"

A continuació van pujar diferents membres de la candidatura d'ERC que van explicar les actuacions previstes en els diferents àmbits. Sota el lema "Un pas endavant per Cambrils", alguns dels principals projectes són: potenciar el patrimoni cultural, la memòria històrica i els espais museístics; posar el Centre Cultural a ple rendiment amb activitats de cultura, formació i joventut; facilitar l'accés a un habitatge digne per a tothom a través de l'Oficina Local de l'Habitatge; ampliant la tarifació social adaptant els preus als nivells de renda de les famílies; promoure la participació activa de les persones jubilades; crear el Consell Local per impulsar la formació professional; incentivar noves oportunitats empresarials vinculades a la mar; fer del comerç un actiu de Cambrils; innovar en turisme i reactivar la pesca i l'agricultura; realitzar l'avinguda de l'Esport; estudiar la reordenació de la rambla de Jaume I i el Port; millorar els parcs, jardins i espai públic per fer de Cambrils una Vila Florida. En matèria d'educació, des d'ERC es vol impulsar l’Educació360; una educació "entesa com un procés d'aprenentatge al llarg de la vida" i l'ampliació del Pla Educatiu d'Entorn, així com la creació de la Taula per a l’ocupació amb la participació de tots els agents implicats i la implementació del Pacte local per a l’ocupació (PLO). Quant a la fiscalitat, els objectius d'ERC pel període 2019-22 són "assegurar la sostenibilitat i el finançament dels serveis públics municipals, la progressivitat de la imposició dels tributs i una redistribució orientada al suport als més necessitats (tarifació social) i al suport a l’activitat econòmica a la ciutat".

En l'àmbit d'infraestructures també destaquen les següents propostes: posada en marxa de la nova estació del ferrocarril; desmantellament de les vies del tren i la seva reconversió progressiva cap el TrenTram; reordenació de la nova estació del tren i zona esportiva; revisió del POUM tant pel seu desenvolupament econòmic i social com per la cohesió urbana; redacció d'un Pla de millora i manteniment de carrers de Cambrils; estudi i projecte per a la reordenació de l'avinguda de la Diputació; ampliació de les zones de pràctica d’esport saludable i creació de la brigada d’Intervenció Ràpida, entre d'altres.

Comenta aquest article