Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

Lluís Abella (JxC): «Vull ser un alcalde de proximitat, un alcalde que us escolta»

Per Berta Ruiz

Els cinc primers de la llista de JxC. D'esquerra a dreta: Lluïsa Gené, Joan M. Artigau, Lluís Abella, Jordi Sánchez i Marta Borràs
Els cinc primers de la llista de JxC. D'esquerra a dreta: Lluïsa Gené, Joan M. Artigau, Lluís Abella, Jordi Sánchez i Marta Borràs | Berta Ruiz

Junts per Cambrils va presentar els principals punts del seu programa electoral de cara a les eleccions del 26 de maig. Va ser el passat divendres al matí a la seu del partit, de la mà de l'alcaldable de la formació –Lluís Abella–, acompanyat dels altres quatre candidats que l'acompanyen en les primeres posicions de la llista: Marta Borràs, Joan M. Artigau, Lluïsa Gené i Jordi Sánchez. Segons va dir Abella, "el dia 26 de maig, Cambrils es juga el seu futur i aquest futur ha d'anar lligat als interessos de tots els cambrilencs. Per aquest motiu, des de Junts per Cambrils presentem un programa fresc i engrescador per un Cambrils pròsper i millor. Volem portar a terme projectes necessaris per a la nostra vila, però fugim de les obres faraòniques. Som els que toquem de peus a terra i per això el nostre programa recull moltes opinions rebudes a peu de carrer, perquè jo vull ser un alcalde de proximitat, un alcalde que us escolta". Per fer-ho possible, segons va afirmar Abella, "tinc el millor equip possible; un equip proper i fet amb gent de casa de tota la vida, que coneix i s'estima Cambrils i amb els valors de la constància, la humilitat, l'esforç i el compromís".

Tal com va desgranar Abella, el programa de Junts per Cambrils està dividit en tres grans eixos: el turisme i la promoció econòmica; l’atenció a la persona i els serveis i l’urbanisme.

Nou espai d’interpretació Gastronòmic a l’Auditori

Pel que fa a l'àmbit de turisme, hi destaca la voluntat d’impulsar el nou espai d’interpretació Gastronòmic a l’Auditori, des d’on es fomentarà la gastronomia i la història de Cambrils. Sobre aquesta qüestió, des de JxC es proposa fomentar els estudis de graus, congressos i cursos relacionats amb la Gastronomia.

Una altre dels punts importants del programa serà fomentar el teixit comercial. Segons van apuntar tant Abella com Artigau, se seguiran impulsant les modificacions del POUM per facilitar l’activitat econòmica de tots els eixos comercials. S’apostarà per la 'vianalització' dels carrers del barri del port i la posada en marxa d’un estudi del projecte de millora de la Rambla Jaume I, consensuat amb veïns i comerciants.

Projecte de construcció d'un nou pavelló esportiu

La millora d’instal·lacions forma part del segon eix. Tal com va dir Abella, des de Junts per Cambrils es treballarà en el projecte de construcció d’un nou pavelló esportiu –buscant la millor ubicació consensuada amb el Consell esportiu local–, i alhora es remodelaran les actuals instal·lacions que ho necessitin, i també s’impulsarà la creació d’un aparthotel per a la gent gran. En l'àmbit esportiu i d'oci, des de JxC s'aposta per la possible construcció d'una piscina amb coberta retràctil.

Pel que fa als serveis, Junts per Cambrils proposa, continuar treballant amb la regularització de les naus industrials del polígon Belianes i l’increment d’usos del polígon Vilagrassa per fer-lo més atractiu i competitiu. Dins l’eix de serveis també es treballarà per revisar de forma exhaustiva les freqüències de neteja dels carrers i el seu resultat per tal de poder oferir un servei de neteja de major qualitat pels d’aquí i pels de fora, ja que es vol donar una bona imatge de Cambrils. Per altra banda, des de JxC s’exigirà l’eliminació de la darrera barrera arquitectònica de Cambrils: els talussos i l’antiga via del tren.

Construcció d'una passarel·la al passeig de Ponent per connectar amb Mont-roig

També s’impulsarà la construcció d’una passarel·la de connexió amb la població de Mont-roig del Camp, a l’alçada de la desembocadura de la riera de Riudecanyes, per donar més flux de comunicació amb la població veïna. En aquest punt, Lluís Abella va dir que aquest projecte es durà a terme en cas que els dos candidats de JxC d'ambdós municipis siguin alcaldes de cadascun dels municipis.

Altres propostes destacades

Altres propostes destacades del programa de JxC són: la implantació d'una xarxa Wifi gratuïta als principals eixos comercials; l'impuls de la Nit de l'art de la mà dels artistes locals; la reubicació de l'Escola Municipal de Música; l'increment de la subvenció de la teleassistència; més recursos per al Servei d'Informació i d'Atenció a la Dona; la recuperació de la figura dels conserges als parcs; l'exigència a l'ACA de la neteja de totes les rieres i barrancs del municipi o la recuperació de béns patrimonials com el Mas de l'Arany i Mas d'en Bosch.

Comenta aquest article