Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

Ivan Sanz (AdC): «Tenim un model de ciutat engrescador que atengui les necessitats de la gent»

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte de l'AdC, ahir al vespre. D'esquerra a dreta: Pilar Gonzalvo, Míriam Garcia, Ivan Sanz, Jordi Barberà i Ramon Arnabat
Un moment de l'acte de l'AdC, ahir al vespre. D'esquerra a dreta: Pilar Gonzalvo, Míriam Garcia, Ivan Sanz, Jordi Barberà i Ramon Arnabat | Berta Ruiz

L'Assemblea de Cambrils va presentar, ahir al vespre al Centre Cultural, algunes de les principals propostes del seu programa electoral. Va encetar l'acte un dels membres de la candidatura –Jordi Barberà– qui va animar tothom a anar a votar "amb il·lusió i ganes". Barberà va recordar el naixement de l'Assemblea de Cambrils, ara fa 5 anys, com un partit aglutinador de gent molt diversa "que està a l'esquerra del PSC i que d'alguna manera va quedar orfe amb la pèrdua de dos regidors d'ICV a l'Ajuntament. A les darreres eleccions vam tenir la sort d'aconseguir l'entrada de l'Ivan a l'Ajuntament i aquests quatre anys hem fet una oposició constructiva amb propostes i hem obert camí per estar dins i pensar en poder desenvolupar el nostre programa".

A continuació es va comptar amb la participació de Ramon Arnabat, coordinador general de Catalunya En Comú qui va desgranar algunes de les línies que defineixen els partits que estan sota el paraigües dels "comuns" com: ser una ciutat cuidadora, centrar-se en les persones, desenvolupar un urbanisme amable, impulsar una tarifació social, assolir una fiscalitat verda, etcètera. De l'Ivan va dir que, "ha demostrat capacitat de treball, d'assolir acords i de lideratge" i va afirmar que, "volem ser decisius a l'Ajuntament de Cambrils".

Accions prioritàries en educació

Pel que fa a l'àmbit de l'educació, Míriam Garcia va explicar que és un dels punts més importants el programa de l'AdC: des de la tarifació social dels 0 als 3 anys, a la formació professionalitzadora dels adolescents i fins a l'edat adulta. "Volem lluitar per la igualtat d'oportunitats, volem la coeducació, volem impulsar un pla de treball contra el fracàs escolar i mesures contra la segregació escolar. Durant aquests anys hem lluitat contra el tancament de les línies de P3: volem la reducció de la ràtio a les aules, facilitar més recursos per a les famílies i incrementar les ajudes en material i llibres, així com una partida per al manteniment de les escoles de Cambrils".

Impuls de la cultura

Pilar Gonzalvo –número 4 de la llista– va ser l'encarregada de centrar-se en l'apartat cultural. Una de les propostes de l'AdC és unir les regidories de Cultura i Ensenyament; seguir fomentant els Premis Vila de Cambrils; constituir el Consell de la Cultura i les Arts –com un espai de diàleg–; fer una millor ordenació i optimització de les sales d'exposició i esdevenir un referent cultural a nivell territorial fomentant moltes més activitats culturals.

Quant a Joventut, Xavi Capilla va incidir en que calen polítiques efectives i transversals. Segons va dir es compta amb un Pla Municipal de Joventut que després no s'aplica i en el què la immensa majoria dels joves no hi participa. "Ara mateix no tenim cap projecte integrador. Des de l'AdC volem opcions reals i de futur. Volem que el Pla de Joventut es traslladi a la pràctica i que no es marxi tot el talent dels nostres joves".

Mercè Parra –membre de la candidatura– també va destacar la proximitat de l'AdC amb la gent del carrer i la seva predisposició a buscar solucions. "Podem governar de manera seriosa; som gent molt diversa, amb un gran bagatge, amb intenció, amb sentit comú i preparació. Tenim la proximitat de treballar amb la gent i per la gent. L'AdC és la millor opció de govern per Cambrils".

Rosita Martínez: "Estem disposats a construir"

La número 2 de la llista, Rosita Martínez, va explicar que, "aquest temps hem estat amb les famílies, no estem aquí per vendre fum: estem disposats a construir. No venim per fer una revolució sinó per evolucionar en allò que sigui més necessari al municipi. Tenim quatre anys d'experiència, portem projectes factibles per no endeutar al poble sinó per posar en valor les persones. Si voleu que canviïn les coses, voteu-nos. Es poden fer moltes coses, però amb treball i més treball".

Per cloure l'acte, l'alcaldable –Ivan Sanz– es va referir a dos conceptes fonamentals per a l'AdC: el treball i les persones. Segons va dir Sanz, "som persones i tenim un projecte que ha sortit de moltes idees, de molta gent, de moltes reunions i de la confiança dipositada en nosaltres. Durant aquests 4 anys hem estat la força minoritària i única que ha plantat cara a l'statu quo". Pel que fa a l'actual govern, Sanz va reiterar que ha destacat per la "seva inoperància i inactivitat. És un Cambrils sense rumb que ha deixat passar moltes oportunitats per no escoltar a la gent. Nosaltres sempre estem amb la porta oberta i amb la voluntat de servei públic. Tenim un model de ciutat engrescador i que atengui les necessitats de la gent".

Comenta aquest article