Informació general

Acte Polític

Oriol Junqueras: «No vull ni plors ni laments, diga-li a la Camí que vull que guanyi»

Ahir es va fer la presentació del llibre de Sergi Sol, "Oriol Junqueras, fins que siguem lliures", al Centre Cultural

Per Lluís Rovira i Barenys

Instant final de la presentació del llibre, amb Pep Picas i part de la candidatura cambrilenca d'ERC cantant l'Estaca
Instant final de la presentació del llibre, amb Pep Picas i part de la candidatura cambrilenca d'ERC cantant l'Estaca | Lluís Rovira i Barenys

La sala d'actes del Centre Cultural va acollir, ahir al vespre, la presentació atípica del llibre "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures", de Sergi Sol. Atípica pel format, tal com ja van explicar d'entrada els protagonistes de l'acte. I així va ser. L'autor i acompanyants van baixar a peu d'escenari per estar més a prop de la gent. I la presentació va començar amb el cantant Pep Picas que va llegir un poema i va interpretar una cançó. Tot seguit va ser el torn de la candidata d'ERC a l'Ajuntament, Camí Mendoza, que va donar sentit a l'acte "per tal de posar en valor la figura de l'Oriol Junqueras".

Maxi Calero: "A Sant Vicenç dels Horts no es va guanyar per casualitat, es va picar molta pedra"

Tot seguit va prendre la paraula Maxi Calero, veí de Sant Vicenç dels Horts i membre del col·lectiu Free Junqueras. Maxi va començar fent referència als partits de futbol disputats entre la gent d'ERC de Sant Vicenç dels Horts i de Cambrils sola l'eslògan "gols per Junqueras" i tot seguit va fer referència a que aquest tipus d'actes que porten fent pels pobles i ciutats dels Països Catalans "permeten posar de relleu la figura d'un personatge totalment atípic com és l'Oriol". Maxi va posar l'exemple de com havia canviat la població de Sant Vicenç dels Horts, en clau política, des de la irrupció d'Oriol Junqueras, "una població en la que el 80% de la gent és castellanoparlant i on des de fa temps hi guanya ERC". Maxi va il·lustrar els seus arguments amb tot tipus d'anècdotes i vivències al costat d'Oriol Junqueras, des de quan es van conèixer fins a la visita que li van fer a la presó d'Estremera un grup de veïns, "érem dos extremenys, un de Còrdova i un de Huelva", va dir. Finalment, entre anècdota i anècdota, Maxi va dir que "a Sant Vicenç dels Horts no es va guanyar per casualitat, es va picar molta pedra, es va reunir amb molta gent i amb tots els sectors".

Missatge de Junqueras a la candidata cambrilenca d'ERC

Sergi Sol va prendre la paraula per explicar, primer que tot, que el d'ahir era l'acte número 107 de presentació del llibre. Sol també va seguir el fil encetat per Maxi i va il·lustrar amb anècdotes el tarannà d'Oriol Junqueras. Entremig de les anècdotes, Sergi Sol també va tenir temps per a la reflexió política, "els dos únics membres del Govern que no han sortit de la presó han estat Oriol Junqueras i Quim Forn. Junqueras perquè se'l considera el màxim responsable de l'1 d'octubre i Quim Forn, pel paper destacat que van tenir els Mossos d'esquadra en els atemptats de l'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils". Segons Sol, "l'1 d'octubre, l'estat volia veure la imatge dels Mossos pegant la ciutadania. Els Mossos van ser lleials al govern de Catalunya i Quim Forn està empresonat com a venjança".

Sergi Sol es va posar seriós quan va explicar el moment viscut a Estremera, en una visita en la que va acompanyar la dona i les fills d'Oriol Junqueras a fer-li una visita, "va aparèixer l'Oriol molt seriós que li havien proposat que renunciés a fer política i que acatés la Constitució i que això podria suposar-li deixar d'estar a la presó. La seva dona li va dir que quan hagués de sortir de la presó ho havia de fer amb el cap ben alt". Finalment, Sergi Sol va explicar que quan li havia comunicat a Oriol Junqueras, ahir mateix, que anava a Cambrils l'Oriol li havia dit que "no vull ni plors ni laments. Diga-li a la Camí que vull que guanyi". L'acte el va tancar Pep Picas amb un parell de poemes i un parell de cançons més i amb el cant de l'Estaca amb la participació dels presents a l'acte.

Maxi Calero i Sergi Sol, ahir, al Centre Cultural / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article