Societat

Commemoració

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer commemora el Tricentenari de La Salle

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va commemorar, ahir, el Tricentenari de la mort de Sant Joan Baptista de La Salle –un dels seus patrons–. Ho va fer amb una multitudinària activitat a la plaça de l'Ajuntament

Per Berta Ruiz

Els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van fer la silueta d'una estrella, símbol de La Salle
Els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van fer la silueta d'una estrella, símbol de La Salle | Berta Ruiz
El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va commemorar, ahir, el Tricentenari de la mort de Sant Joan Baptista de La Salle –un dels seus patrons juntament amb Santa Joaquima de Vedruna–. Ho va fer amb una multitudinària activitat conjunta de tota la seva comunitat educativa a la plaça de l'Ajuntament. Allí s'hi van reunir el poc més d'un miler d'alumnes del centre –des d'Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària–, així com el seu professorat, pares i mares i familiars. Els alumnes –tots amb gorra blava i uniformats amb l'equipació del centre– van arribar a la plaça formant part d'una marxa que va sortir des dels edificis de La Salle i del Vedruna, juntament amb l'animació musical d'un grup de timbalers. Arribats a la plaça, els alumnes van formar una estrella com a símbol del logotip de La Salle.
 
El president de la Fundació del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer –Francesc Recasens– va ser l'encarregat d'obrir l'acte, donant la benvinguda a tothom. El va seguir l'alcaldessa –Camí Mendoza– qui, acompanyada del regidor d'Ensenyament –Alejandro Garcia–, va adreçar unes paraules de felicitació al centre. Va dir: "avui commemorem el llegat i la visió educativa de Joan Baptista de La Salle que encara perdura a dia d'avui. Un centre que es va fundar a començaments del segle XIX a Cambrils i que, actualment forma part de la Fundació del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, formada pels germans de La Salle i per les germanes Carmelites de la Caritat. Us felicito per tota la feina educativa que feu des del centre en la formació de tots aquests xiquets i joves".
 
Posteriorment, diferents membres de la comunitat educativa van fer lectura del manifest commemoratiu del Tricentenari de la mort de Sant Joan Baptista de La Salle. La festa va seguir amb una actuació de dansa de quatre alumnes del col·legi, així com una batucada també interpretada per alumnes que han après a tocar els instruments. Finalment, es van repartir gelats per a tots els alumnes. Els actes de commemoració del Tricentenari de La Salle es van fer, ahir, a totes les escoles de La Salle.