Societat

Voluntariat

El Punt de Voluntariat ofereix unes xerrades informatives als alumnes de l'institut La Mar de la Frau

Per Redacció

Imatge d'una de les xerrades realitzada a l'institut La Mar de la Frau
Imatge d'una de les xerrades realitzada a l'institut La Mar de la Frau | Cedida

El Punt de Voluntariat de Cambrils va realitzar, ahir, tres xerrades a l’alumnat de 4rt d'ESO i 2n de Batxillerat de l'institut La Mar de la Frau per informar-los de tots els tipus de voluntariat que es poden fer al municipi i tota la realitat associativa existent. També es va transmetre als joves el valor de ser voluntari i l’aprenentatge que permet en diferents àmbits de treball.

La novetat de les xerrades que s’ofereixen enguany és que es presenta el programa de mobilitat internacional per a joves, i s’expliquen quines són les oportunitats que ofereix la Unió Europea per a joves per poder moure’s per Europa. Aquests intercanvis juvenils tindran lloc aquest estiu a Atenes, Praga i  Berlín per als joves menors d’edat. En la xerrada es van exposar diversos exemples de projectes en els que poden participar aquells joves que ja són majors d’edat. A més, també se'ls va explicar l’oportunitat que ofereix el Cos Europeu de Solidaritat a l’hora de realitzar un voluntariat de fins un any a Europa.

Les xerrades van anar a càrrec d’Ari Diaz, tècnica de l’entitat Open Europe, que gestiona aquest servei i que aquest any 2019 s’estrena amb el projecte de mobilitat internacional per a joves. El Punt de Voluntariat atén cada dilluns de 10 a 14 al centre cívic les basses, o a traves del mail: voluntariat@cambrils.cat.

La regidora de Participació Ciutadana, Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils, ha afirmat que la base d’aquest servei és que hi ha persones solidàries que volen dedicar part del seu temps a ajudar als altres, i més enllà de l’ajuda que es presta i es rep, el que estem veient que es consoliden són vincles comunitaris. Actualment, Cambrils desenvolupa tres plans comunitaris en diferents barris, on la tasca del voluntariat i el Banc del Temps hi són presents, ja que són projectes  que es treballen en xarxa per part de diferents associacions i col·lectius.

Comenta aquest article