Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

Oliver Klein (NMC): «A Cambrils li falta una reactivació econòmica; no pot ser que es tanquin més comerços dels que s'obren»

Per Berta Ruiz

L'alcaldable de l'NMC, Oliver Klein, amb el dossier de propostes centrades en el Port
L'alcaldable de l'NMC, Oliver Klein, amb el dossier de propostes centrades en el Port | Berta Ruiz

L'NMC va presentar, ahir al migdia al centre cívic Les Basses, algunes de les seves principals propostes relacionades amb la zona del Port incloses a les DAU (Dotze Actuacions Urgents) que l’NMC ha elaborat dins del seu programa electoral. L'alcaldable de la formació –Oliver Klein– va estar acompanyat d'alguns dels membres de la llista com Enric Daza, Natàlia Pleguezuelos i Antonio Martínez.

En la seva intervenció, Oliver Klein va explicar que l'objectiu del seu partit és centrar-se en les necessitats específiques de cada barri i donar sortida als problemes concrets de cada zona. Quant a la zona del Port i de l'Eixample Platja, Klein va comentar que el punt fort de l'economia local és el turisme i cal fomentar-lo. "El turisme el tenim a la primera línia i l'objectiu és que la gent pugui tribar una segona o tercera línia igual de competitiva que la primera línia. Tenim una artèria principal que és la rambla de Jaume I que s'hauria de convertir en un artèria comercial, amb una remodelació integral, no només urbanística. També apostem per una 'pseudovianalització del carrer de Pau Casals, així com la reforma de dos carrers principals com el carrer de Roger de Flor i el carrer de Joan Sebastian Elcano per assolir una connexió directa entre el Port i l'Eixample Platja" va explicar Klein.

Remodelació des del Club Nàutic fins al Pi Rodó

En una segona qüestió, l'alcaldable de l'NMC va focalitzar la seva explicació en part del litoral de Llevant. Concretament, des de l'NMC es proposa fer una remodelació urbanística des de la rotonda del Club Nàutic fins al Pi Rodó, és a dir, –els carrers que formen la zona del Regueral, Cambrils Badia... També va dir que caldria "donar-li una volta als usos de les platges, actualitzar les guinguetes i fomentar més activitats en aquest espai".

Creació de la "Ciutat dels nens"

Centrats en el foment del turisme familiar, des de l'NMC es proposa fer una "Ciutat dels nens", és a dir, un parc d'oci-complex lúdic que ofereixi una oferta de jocs per a les famílies. Segons va comentar Klein, "volem fer un concurs d'idees però amb una temàtica cambrilenca centrada en el mar, la pesca, la Mediterrània, el medi ambient...". Per impulsar aquesta infraestructura, des de l'NMC aposten per la zona de l'Esquirol.

Pel que fa a l'hotel de la plaça del Pòsit, Klein es va mostrar "optimista" perquè finalment es desencalli el projecte, però per altra banda, es va mostrar "escèptic, perquè no depèn de nosaltres".

Teatre Auditori

Tot i que ja fora de l'àmbit del Port i de l'Eixample Platja, l'alcaldable de l'NMC també va voler mostrar el seu parer sobre el futur del Teatre Auditori. Segons va apuntar l'alcaldable de la formació, el compromís del seu partit és acabar l'obra perquè fa molts anys que es va quedar a mitges. Klein va dir que cal buscar inversió privada que tiri endavant l'obra, tot respectant uns usos públics de cessió per a l'Ajuntament. En aquest punt, Klein va dir que s'haurà de fomentar molt la part de Palau de Congressos per assolir la rendibilitat de l'espai.

Finalment, l'alcaldable de l'NMC –Oliver Klein–, va dir que "a Cambrils li falta una reactivació econòmica. No pot ser que es tanquin més comerços dels que s'obren. No pot ser que vinguin empreses al polígon Belianes i no es puguin instal·lar perquè el tema encara no s'ha desencallat. La part burocràtica ha de ser més flexible; nosaltres proposem la creació de l'Oficina de Projectes Estratègics".

Comenta aquest article