Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

El PSC de Cambrils presenta les seves propostes econòmiques a la FECAM i comerciants locals

Per Redacció

Imatge de la reunió amb representants de la FECAM
Imatge de la reunió amb representants de la FECAM | Cedida

L’alcaldable del PSC a l’alcaldia de Cambrils i actual regidora de Promoció de Ciutat, Ana López, s'ha reunit amb el president de la Federació d’Empresaris de Cambrils (FECAM) –Victorià Luque–, a més del president de la Unió de Botiguers, Tomás Sierra i d’altres membres de l’entitat com Ramon Ortiga i Enrique Arce; així com també amb Sergi Llorente de l’Associació Vilacentre. L'alcaldable del partit va estar acompanyada per l’actual regidor Josep Ma Vallès, a més del membre de la candidatura Alfredo Clúa, entre d’altres representants socialistes.

A la trobada, la candidata Ana López, els va explicat el seu projecte empresarial i de ciutat que, en la qüestió econòmica proposa com a eix fonamental "generar ocupació de qualitat perquè les persones puguin desenvolupar el seu projecte vital a Cambrils, i això passa per poder oferir més treball i sobretot una feina que no sigui de temporada”, apuntava. Així, als diferents punts que es recullen al programa a desenvolupar pel proper mandat afecten al Polígon Belianes i Vilagrassa. “Encarregarem un estudi urbanístic per a la consolidació i expansió dels dos polígons. De fet, ja és un acord de plenari en el que hi hem començat a treballar i sabem que s’ha de resoldre la situació d’al·legalitat, no d’il·legalitat del Belianes, tot aprofitant que existeix un interès dels propietaris per desenvolupar la resta de polígon Belianes i nosaltres hem de facilitar aquesta feina”. Però a més, la revisió de la normativa de llicències d’activitats per a simplificar-la; o buscar consens per modificar el POUM i atreure inversions al municipi, són algunes de les propostes que López ha traslladat al col·lectiu empresarial de Cambrils.

Urbanisme integrador. Fora vies.

Per a López, l’urbanisme integrador també pot fer canviar algunes de les tendències actuals. “Proposem un seguit de mesures que canviïn la cohesió dels barris per vertebrar-los de manera que es creïn noves centralitats i es revitalitzin zones que, amb el pas del temps, s’han anat deteriorant”. Per tant, López ha assegurat que amb l’eliminació de les barreres que genera el via del tren: “serem molt bel·ligerants amb el govern. Cal que desmantellin l’actual via i això ens permetrà planificar de forma consensuada una avinguda Diputació amplia com una extensió del port de Cambrils amb un passeig agradable a on establir nous comerços; a més de fer possible també l’obertura de l'Eixample vila al mar –com una extensió del passeig Vidal i Barraquer– a través de l’avinguda de l'Horta de Santa Maria”, apuntava.

Turisme i comerç

Una altra de les apostes d’Ana López passa per treballar en la millora del turisme sostenible i de qualitat de la mà dels sectors professionals que busca una continuïtat en el posicionament de Cambrils com a municipi de sol i platja amb una àmplia oferta gastronòmica i amb un lideratge en turisme esportiu que cal seguir treballant. Però també, segons López, cal millorar les accions en l’àmbit comercial “aplicant el Pla de Comerç en el que hem estat treballant aquest mandat junt amb les tres associacions que tenim al municipi”, i, molt especialment seguint amb la transformació dels eixos comercials en espais de plataforma única per afavorir el passeig dels vianants però també donant una resposta a les zones d’aparcament de vehicles; així com replantejar el projecte de Rambla Jaume I i dur a terme l’obra.

Des de la FECAM també es va lliurar un document amb quasi una vintena de propostes de compromís a executar i a portar a terme; moltes de les quals es recullen al programa socialista i altres, a les quals s’ha compromès a estudiar en cas de resultar escollida alcaldessa.

Reunió amb Sergi Llorente de l'Associació Vilacentre

 

Comenta aquest article