Societat

Fibromiàlgia

Cambrils commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia

L’Associació de Fibromiàlgia de Cambrils (AFICAM), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, va muntar ahir al matí, un punt informatiu per donar a conèixer l’associació i aquesta malaltia

Per Redacció

Taula informativa de l'AFICAM que es va muntar ahir al matí davant del pavelló
Taula informativa de l'AFICAM que es va muntar ahir al matí davant del pavelló | Berta Ruiz

L’Associació de Fibromiàlgia de Cambrils (AFICAM), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, va muntar ahir al matí, un punt informatiu per donar a conèixer l’associació i les activitats que s’organitzen durant tot l’any. L’acció es va organitzar amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, que es commemora el 12 de maig. La taula informativa es va situar davant del Palau Municipal d'Esports. A més de rebre informació sobre la malaltia i l’associació, la gent que s'hi va acostar va poder adquirir diferents manualitats que fan les mateixes persones associades per tal de recaptar donatius per a l’entitat.

Què és la fibromiàlgia?

La Fibromiàlgia és una malaltia de causa desconeguda reconeguda per la OMS des de l’any 1992. El símptoma principal és el dolor en localitzacions anatòmiques concretes. El dolor tendeix a ser difús i persistent, cremant, punxant o penetrant. Les regions freqüentment més afectades són lumbars, cervicals, espatlles, genolls, cuixes i braços. El dolor en general empitjora amb el fred, les infeccions, l'estrès i la manca de son. Un altre símptoma que és típicament associat amb el dolor és cansament o fatiga crònica, amb cap causa per justificar-ho. Actualment no existeix una cura per la malaltia, tots els tractaments empleats són per controlar els símptomes i el dolor.

L’Associació de Fibromiàlgia de Cambrils organitza durant tot l’any activitats per donar suport a les persones afectades, donar a conèixer la malaltia i conscienciar sobre les necessitats que tenen les persones que la pateixen.

Entre les accions que realitzen per tal de millorar la qualitat de vida de les persones afectades destaquen gimnàstica adaptada, que té lloc al Palau Municipal d’Esports, així com reunions setmanals al Centre Cultural per fer activitats com tallers d’autoestima amb psicòlegs especialitzats, manualitats, converses i dur a terme accions de sensibilització.

Comenta aquest article