Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

Sara Estalella (CUP): «Hem vingut a plantar cara»

La CUP presenta el seu programa electoral en un acte celebrat, ahir al matí, a la plaça d'Aragó

Per Lluís Rovira i Barenys

Part de la candidatura de la CUP, en l'acte celebrat ahir al matí a la plaça d'Aragó
Part de la candidatura de la CUP, en l'acte celebrat ahir al matí a la plaça d'Aragó | Lluís Rovira i Barenys

La CUP va celebrar un dels actes principals de campanya, ahir al matí, a la plaça d'Aragó. Va ser un acte coral, amb la intervenció de força components de la llista electoral, que van anar presentant les diferents temàtiques que configuren el programa electoral de la formació. Iris Esteban, números 5 de la candidatura va fer la presentació de l'acte i Marc Gómez, el número 3, va posar en context el moment polític que vivim a nivell de país, "vam viure l'1 d'octubre i des de llavors fins ara no hem avançat gaire". Gómez també va dir que la CUP constitueix un moviment popular i va posar èmfasi en que " a diferència de la resta de les formacions, als nostres cartells electorals no posem cares. Som un grup. Som la gent del carrer que ens posem a fer política".

Reguitzell d'intervencions dels membres de la llista electoral

Tot seguit van anar intervenint diferents membres de la llista electoral; Fernando Pereira que va explicar la seva procedència de l'esquerra sobiranista andalusa i que va tenir un record pel pres polític Fran Molero que fa un any que està tancat en presó preventiva arran d'una manifestació a Madrid; Manel Palacios, membre dels Avis i Àvies de Cambrils per la llibertat dels presos polítics, que va explicar la tasca que porta a terme aquest col·lectiu des de fa més d'un any; Guillem Javaloy, que va parlar del municipalisme en la lluita per la independència. A continuació va ser Francesc Bermúdez, el número 2 de la formació, que va destacar la importància de la lluita al carrer i va fer un repàs de les darreres mobilitzacions realitzades. Tot seguit van intervenir Jordi Rovira i Anna Recasens, tots dos d'Arran i que formen part de la candidatura de la CUP, que van parlar de l'actual model turístic per contraposar-lo a un model turístic alternatiu. A continuació va ser Rosa Sabaté que va centrar la seva intervenció e el transport i la mobilitat; Núria Montoya, que va parlar de cultura, educació i ecologisme; Ariadna Bonet, sobre el col·lectiu LGTBI; i Miquel Àngel Amorós, sobre la sobirania tecnològica i la transparència a l'Ajuntament.

Tot seguit va ser la candidata de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Marta Llorens, qui va prendre la paraula per dir que amb la presentació de la candidatura de la CUP Cambrils ja era un municipi valent. Llorens va explicar el que havia fet la CUP a diferents municipis del territori i com a Reus van destapar el cas Innova.

Sara Estalella: "La política es fa al carrer i amb els moviments socials"

La darrera intervenció va ser la de l'alcaldable de la formació, Sara Estalella, que va expressar la voluntat de la formació de "construir la República des de baix. Cal fer una participació ciutadana real, obrir els plens i fer consultes i referèndums populars per diferents temàtiques". Estalella també va apostar per la desobediència i va dir que no establirien cap pacte amb cap partit del 155, "amb els altres si són valents", va dir. la candidata de la CUP va dir que "la política es fa al carrer i amb els moviments socials" i també va anunciar que al final de la campanya electoral farien públic el cost que havia tingut. Sara Estalella va dir que no n'hi havia prou en anar a votar cada quatre anys, "recuperem la sobirania del poble. Hem vingut a plantar cara". L'acte es va tancar amb un petit concert acústic del grup cambrilenc Vivèrrids.

Comenta aquest article