Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

Oliver Klein (NMC): «El nostre objectiu és treure millors resultats que ara fa quatre anys»

L'NMC va fer la presentació del seu programa electoral, aquest passat divendres al vespre, al Centre Cultural

Per Lluís Rovira i Barenys

Oliver Klein va explicar el programa electoral de l'NMC en l'acte celebrat aquest passat divendres al Centre Cultural
Oliver Klein va explicar el programa electoral de l'NMC en l'acte celebrat aquest passat divendres al Centre Cultural | Lluís Rovira i Barenys

L'NMC va presentar, aquest passat divendres al vespre al Centre Cultural, el seu programa electoral sota l'eslògan de "Cambrils en moviment". L'alcaldable de l'NMC, Oliver Klein, va fer un extens repàs del programa electoral de la seva formació centrant-se, primer que tot, en el que anomena DAU, l'abreviatura de Dotze Actuacions Urgents. L'acte el va encetar el número 2 de la llista, Enric Daza, que va explicar que el programa que presenten és fruit de més de vuit anys de treball i de sis congressos d'idees, "és un programa molt contrastat", va manifestar.

Remodelació integral de la Rambla de Jaume I

Tot seguit, Oliver Klein va prendre la paraula i abans d'entrar al detall dels punts del programa va apuntar que en aquests darrers 10 anys la resta de partits han governat i que només falta l'NMC, "hem sabut tenir paciència i ara demanem a la ciutadania que ens posi a prova. Diuen que a la tercera va la vençuda". Klein va dir que l'objectiu de l'NMC és treure millors resultats que ara fa quatre anys, "tenim la possibilitat de que jo sigui alcalde i m'ho crec. La política necessita propostes, no reunir un grup d'amics". Tot seguit, Oliver Klein va passar a detallar les 12 actuacions urgents que l'NMC proposa i que contemplen la remodelació integral de la Rambla de Jaume I amb la conversió en zona de vianants part del carrer de Pau Casals, l'obertura de la façana marítima fins al Pi Rodó dotant aquesta zona de més serveis, la creació de l'Oficina de Projectes Estratègics per promoure la marca Cambrils i serveixi per dinamitzar el municipi, complementar l'actual oferta de sol i platja facilitant la construcció de la Ciutat dels Nens que seria un complex lúdic per a la gent jove, instar la Generalitat que construeixi un CAP a Vilafortuny a més de crear en aquesta zona un nou poliesportiu lleuger, negociar la compra de l'antic celler de la Cooperativa i reconvertir-lo en un Centre de Recerca i Interpretació Alimentari especialitzat en l'oli, facilitar la implantació del sistema de cohousing (habitatge compartit en règim de cooperativa) en projectes destinats a la gent gran, buscar inversors per acabar les obres de l'Auditori i buscar un gestor privat, traslladar l'Escola Municipal de Música al Centre Cultural i obrir el passeig d'Albert fins a la plaça del Setge, buscar el finançament necessari per garantir la realització de la segona i tercera fase de remodelació de la Llosa, l'impuls al comerç local revisant els requisits tècnics urbanístics per a la concessió de llicències i, finalment, incentivar el consum d'energies renovables per al consum energètic municipal.

Rebaixar l'IBI

Després d'explicar quines eren aquestes dotze actuacions d'urgència, Oliver Klein va continuar amb un repàs del programa electoral a través dels diferents àmbits d'actuació. Entre d'altres coses, Klein va apostar per baixar l'impost de l'IBI, per la finestreta única així com per un pla de xoc d'obra pública. També va parlar de modificar el POUM per encabir-hi més instal·lacions hoteleres així com la creació de la brigada d'intervenció ràpida i de la policia de barri. Klein també va dir que els onze primers de la llista electoral signarien davant de notari el compromís que si un regidor vol deixar l'NMC ha de retornar l'acte de regidor, atenent al que ha passat en aquest darrer mandat en el que tres regidors d'aquesta formació van abandonar el partit i van passar a regidors no adscrits. Klein, a més, es va comprometre a complir el programa i a posar-se a prova a meitat del mandat.

Comenta aquest article