Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

David Chatelain (PP): «La nostra carta és la seriositat, la responsabilitat i l'experiència que molts altres candidats no porten»

Per Berta Ruiz

Presentació del programa electoral del PP. D'esquerra a dreta: Tania González, David Chatelain i Inma Sierra
Presentació del programa electoral del PP. D'esquerra a dreta: Tania González, David Chatelain i Inma Sierra | Berta Ruiz

El PP de Cambrils va presentar, el passat divendres al matí a la seva seu, el programa electoral de cara a les properes eleccions municipals del 26 de maig. L'alcaldable de la formació –David Chatelain–, que va estar acompanyat de la número 2 –Inma Sierra– i de la número 3 –Tania González–, va ser l'encarregat de desgranar a grans trets els principals eixos del seu full de ruta "si tenim la possibilitat de governar" va dir Chatelain. L'alcaldable del PP va definir el programa "com el millor que hem presentat mai pel nivell de cura que hem tingut i perquè són propostes possibles. D'altres programes electorals semblen la carta als Reis i després, quan no es duen a terme, provoquen frustració".

El programa electoral del PP se centra en les persones per aconseguir "un Cambrils és juts, més acollidor i més familiar"

En primer lloc, Chatelain va dir que el programa electoral del PP se centra en les persones per aconseguir "un Cambrils és juts, més acollidor i més familiar". A nivell de propostes de ciutat, l'alcaldable popular va afirmar que "nosaltres fugim dels macroprojectes perquè som realistes i perquè coneixem la situació econòmica de l'Ajuntament. Per tant, presentem uns projectes mesurats, acurats i executables, així com anar projectant-ne d'altres per al futur". En aquest punt, David Chatelain va recordar la bateria de propostes que va presentar el seu partit com al·legacions al Pressupost municipal i amb les que "es va arrencar el compromís d'impulsar-les" com el Pla integral de millora de voreres i vials, així com una revisió general de l'enllumenat públic de Cambrils. Des del PP també es proposa la remodelació de la rambla de Jaume I –amb una ampliació de voreres, reestructuració de la plaça d'Aragó i la construcció d'una plataforma única cap als carrers de les Barques i la plaça del Pòsit–. Sobre aquesta zona, Chatelain també va apuntar que cal treballar en una futura 'vianalització' del carrer de Pau Casals, així com assolir una major obertura del Port en direcció al barri de l'Eixample Platja.

Parc infantil al Pi Rodó, nou pavelló a Vilafortuny i nova comissaria per a la Policia Local

Com a projectes a impulsar, l'alcaldable popular va apuntar: la construcció d'un parc infantil al Pi Rodó; un nou pavelló poliesportiu que, des de la seva formació, proposen que s'ubiqui a la zona de Vilafortuny per descentralitzar els serveis i la construcció d'una nova comissaria per a la Policia Local –que voldrien ubicar al pàrquing situat darrere del Molí de les Tres Eres–. D'altres projectes que voldrien impulsar des del PP es la construcció d'habitatge social –per a joves i per a gent gran– als carrers del Castell de Peralada i d'Anoia en dos solars que es van cedir a la Generalitat l'any 2006 perquè impulsés la construcció d'aquests habitatges. Com no s'han dut a terme en tots aquests anys, Chatelain demana que l'Ajuntament reclami aquests terrenys per a fer-ne ús.

Creació d'un cos d'agents cívics i reforçar la Policia Local i la patrulla verda

En matèria de seguretat i civisme, Chatelain va explicar que cal dotar la Policia Local de tots els recursos necessaris; va proposar la creació d'un cos d'agents cívics, així com un reforç de la patrulla verda. Quant a fiscalitat, l'alcaldable del PP va afirmar que "no es pot tocar l'IBI –no volem fer volar coloms– però sí d'altres impostos i taxes com per exemple l'ICIO". En aquest punt, va proposar una taxa 0 per a petites obres i intervencions que no superin els 3.000 euros de cost. Pel que fa a serveis com l'aigua o les escombraries, Chatelain va dir que són dues competències de l'Ajuntament i s'han de veure totes les propostes per mirar que siguin més econòmiques.

Creació d'un consell assessor en promoció econòmica i impuls dels polígons Belianes i Vilagrassa

En l'àmbit de promoció econòmica, Chatelain va proposar la creació d'un consell assessor per avaluar l'impacte de les polítiques econòmiques a Cambrils en el què es compti amb la implicació de tots els sectors. En aquest punt, va reiterar el compromís de la seva formació d'oferir subvencions per posar al dia les empreses del polígon Belianes i fer els estudis pertinents per fer-lo més atractiu, així com l'impuls del polígon de Vilagrassa. A nivell de Personal, Chatelain va afirmar que s'ha dut a terme una política de personal erràtica i cal posar ordre. Pel que fa a les empreses municipals Aparcam i Ingesòl va comentar que caldria repensar aquests models. En un altre àmbit de qüestions, l'alcaldable popular va insistir que cal seguir reclamant els diners que la Generalitat deu a Cambrils, insistir en l'obertura del quiròfan o implicar-se en l'agenda 2030.

Per acabar, el candidat popular va explicar que, "la gent ens coneix, sap el que hem fet i el que no. La nostra carta és la seriositat, la professionalitat, la responsabilitat i l'experiència que molts altres candidats no porten. Portem projectes seriosos i propositius. Volem que el ciutadà ens doni la confiança per portar Cambrils endavant". Finalment, Chatelain va dir sentir-se molt satisfet de l'equip de treball que l'acompanya, amb l'experiència de l'Inma Sierra com a número 2 i Tania González en tercer lloc.

Comenta aquest article