Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

Tere Recasens (Primàries Cambrils): «Volem un Cambrils viu i de referència que no es quedi enrere»

Per Berta Ruiz

Acte de presentació del programa electoral de Primàries Cambrils, ahir al vespre al Centre Cultural
Acte de presentació del programa electoral de Primàries Cambrils, ahir al vespre al Centre Cultural | Berta

Primàries Cambrils va presentar, ahir al vespre al Centre Cultural, els principals eixos del seu programa electoral de cara a les properes eleccions municipals. Abans de començar els parlaments es va projectar un vídeo amb imatges fotogràfiques de l'1 d'octubre. Posteriorment, Albert Oller va explicar que es tracta "d'un programa electoral viu" que s'està configurant amb les aportacions i suggeriments de la gent per tal de fer possible "una democràcia directa i participativa". Va explicar l'evolució del partit, des de la seva creació fins ara, i va comentar tot el que s'està fent per donar-ne la màxima difusió a través de les xarxes socials així com la pàgina web on es pot consultar tota la informació. Oller va comentar que el programa s'ha dividit en vuit seccions principals: Acció Social, Cultura, Esports, Independència i Participació, Promoció Econòmica, Salut i Família, Sostenibilitat i Serveis i Urbanisme i Paisatge.

Properes accions de la campanya de Primàries

Per la seva part, Josep M. Riba també va explicar tot el que s'ha fet fins ara: les assemblees del partit, trobades amb els diferents gremis cambrilencs, col·loquis amb professionals de diferents àmbits, cursos de formació, etcètera. Va seguir detallant el programa d'activitats que es presenta des d'ara i fins el 26 de maig: es muntaran parades a diferents punts del municipi, així com xocolatades populars. Va recordar que l'acte de final de campanya tindrà lloc el proper 24 de maig al passeig de les Palmeres.

Tere Recasens: "Volem tornar la política al poble"

A continuació va ser el torn de l'alcaldable –Tere Recasens– qui va donar les gràcies "per confiar en mi per portar el projecte endavant. Aquest projecte enganxa molt quan estimes el teu poble. Volem canviar la realitat que hi ha actualment perquè la gent ha de formar part de l'Ajuntament; nosaltres som l'Ajuntament. Tenim uns drets i s'han de demostrar. Avui us volem exposar a grans trets el programa. Creiem que hi ha moltes coses petites i simples que es poden arreglar, així com d'altres més complexes". Com a exemple de "coses petites", Recasens va preguntar on són les jardineres decoratives que abans hi havia al pont de la riera d'Alforja o el fet que es retirin els W.C dels passejos del litoral quan no és estiu. L'alcaldable de Primàries va afirmar que, "pensem que hi ha moltes maneres perquè l'Ajuntament sigui més fluid. Aquest és un programa viu i l'anirem fent amb que vosaltres creieu que hem de fer. Volem tornar la política al poble, si la gent no pressiona, la política no es mou".

"Haurem de batallar a capa i espasa per aconseguir la independència"

A continuació Recasens va avançar alguns dels punts més importants sobre els quals volen incidir des de Primàries: la neteja –amb un possible servei de recollida porta a porta–; la seguretat ciutadana; els polígons industrials –amb la creació de taules de treball per abordar solucions entre tots els sectors– i el foment de la formació per al jovent que no té cap titulació escolar. Recasens va recalcar que, "ens preocupa la nostra ciutat, volem un Cambrils viu i de referència que no es quedi enrere". També va afirmar que "la gent de Primàries som la gent de l'1 d'octubre, la gent que omplim els carrers, la gent que ens manifestem on faci falta. Tenim la força i el treball que intentarem fer des de l'Ajuntament per aconseguir la independència de Catalunya. Haurem de batallar a capa i espasa per aconseguir la independència, però ens l'hem guanyada, perquè hi creiem i perquè està al nostre cor".

Finalment, el tresorer de la formació –Froilan Olesti– va demanar les aportacions econòmiques dels simpatitzants per afrontar les despeses de la campanya.

Comenta aquest article