Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

Dotze llistes electorals enceten la campanya de les Eleccions Municipals del 26-M

Tots els partits han penjat el seu primer cartell de campanya, aquesta nit, donant el tret de sortida a quinze dies que es preveuen frenètics

Per Lluís Rovira i Barenys

Cartells electorals a la plaça de la Vila, aquest matí
Cartells electorals a la plaça de la Vila, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Aquesta passada nit s'ha encetat la campanya electoral de les Eleccions Municipals, que se celebraran el proper 26 de maig. Tots els partits han penjat el seu primer cartell de campanya, a mitjanit, donant el tret de sortida a quinze dies que es preveuen frenètics.

Finalment han estat dotze les llistes electorals que es presenten a Cambrils de cara a aquestes Eleccions Municipals. En alguns moments es contemplava la possibilitat que fossin catorze les llistes presentades. Vox ha estat una de les formacions que no ha arribat a inscriure's en aquests comicis tot i que, setmanes enrere, s'havien celebrat reunions exploratòries en aquest sentit. L'altra llista que s'havia de presentar i que finalment no ho ha fet és Units per Cambrils, una llista independent que tot i que havia arribat a anunciar que es presentava, finalment, no es va arribar a formalitzar.

Rècord de llistes

Les 12 llistes que es presenten a les eleccions municipals d'enguany representen un nou rècord. Fa quatre anys van ser 11 les llistes presentades i ara fa vuit anys, van ser 9. De les 12 llistes que es presenten enguany, només sis ho fan sota el mateix nom que ara fa quatre anys i són ERC, NMC, PSC, Ciutadans, PP i Assemblea de Cambrils. Per la seva part, Junts x Cambrils és l'evolució de l'antiga CiU, nom en el que van concórrer a les eleccions d'ara fa quatre anys mentre que Alternativa Mediterranea és l'evolució de l'Alternativa Democràtica x Cambrils, que es va presentar als comicis ara fa quatre anys. Les altres quatre llistes són completament noves; ADN Cambrils, Primàries, CUP i Podem, tot i que aquest darrer partit estava integrat a l'Assemblea de Cambrils a les eleccions d'ara fa quatre anys.

Set candidats nous

Set són els candidats que s'estrenen en aquestes eleccions. Els nous caps de llista són Lluís Abella (Junts x Cambrils), Teresa Recasens (Primàries), Tomás García (ADN Cambrils), Sara Estalella (CUP), Laura Moreno (Podem), José Luis Villares (Alme) i Juan Carlos Romera (Ciutadans). Per contra, repeteixen Oliver Klein (NMC), que es presenta per tercera vegada i Camí Mendoza (ERC), David Chatelain (PP), Ana López (PSC) i Iván Sanz (AdC) que es presenten per segona vegada com a caps de llista de la seva formació.

Prop de 22.000 electors, 38 meses i 10 col·legis electorals

El cens electoral d'aquestes eleccions no ens ha estat facilitat per l'Ajuntament. Tot i això, el cens rondarà prop dels 22.000 electors, atenent al cens de les darreres eleccions generals. Pel que fa a col·legis i meses electorals hi haurà els 10 col·legis que sumen un total de 38 meses electorals. El Centre Cultural tindrà dues meses; el Joan Ardèvol, 5; l'IES Cambrils, 3; l'escola la Bòbila en tindrà 4; el centre les Basses, 2; la llar d'infants la Galereta, 2; l'escola Cambrils, 3, el local municipal del carrer Colom, 4; l'escola d'Hoteleria, 4 i l'escola Guillem Fortuny, un total de 9 meses electorals.

 

L’Apunt

Debat electoral amb tots els caps de llista, el dimarts 21 de maig

Revista Cambrils ha organitzat el debat electoral amb tots els caps de llista que es presenten a les eleccions municipals. El debat es farà el proper 21 de maig, a ¾ de 8 del vespre, a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran. Aquesta serà la 10a vegada que Revista Cambrils organitza el debat d'alcaldables. El primer de tots es va fer en motiu de les eleccions municipals de l'any 1983 i en aquells ocasió es va fer coorganitzat amb la cadena SER i es va celebrar a la sala de la Cadira. Revista Cambrils ha cregut oportú seguir amb la línia marcada des de l'inici de donar veu a tots els partits que es presenten a les eleccions i no excloure ningú atenent al fet que tinguin o no tinguin representació a l'Ajuntament.