Informació general

Medi ambient

Es reposa l’arbrat de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer

Els vuit lledoners plantats substitueixen als plataners en mal estat que es van haver de talar per motius de seguretat

Per Redacció

Imatge dels nous lledoners que s'han plantat al passeig
Imatge dels nous lledoners que s'han plantat al passeig | Cedida

Aquesta setmana, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils ha realitzat els treballs de reposició de l’arbrat de l’avinguda de Josep Vidal i Barraquer. Concretament, s’hi han plantat vuit lledoners que substitueixen els plataners en mal estat que es van haver de talar el març passat per motius de seguretat.

D’altra banda, també s’ha renovat la vegetació de les jardineres de la placeta del carrer del Sindicat, d'Immolats del Setge i la plaça de la Vila.

Les podes excessives

En l’última revisió de l’arbrat –realitzada durant les tasques de poda per optimitzar els mitjans–, es va constatar el mal estat dels plataners, segons han informat des del consistori. Les podes excessives realitzades al llarg dels anys havien provocat un estrès fisiològic a la planta que havia estat aprofitat per l’entrada i proliferació dels agents patògens, especialment fongs. La gravetat del mal varia en funció de l’estat de l’arbre i la part afectada però la majoria presentava debilitament, pèrdua parcial del ritme de creixement i  defoliació parcial.

A més d’aquests efectes biològics i fisiològics, cal tenir en compte altres aspectes negatius com els estètics i molt especialment els de seguretat, per la situació d’aquest arbrat viari en un passeig àmpliament utilitzat.

Actualment el nou arbrat ja no es poda d’aquesta manera, però el vell s’ha de seguir podant com abans perquè l’estructura dels arbres està debilitada i no aguantaria un port natural.

Comenta aquest article