Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

El PSC presenta els eixos del seu programa electoral basat en 100 propostes «realistes» i amb un equip de treball «plural i amb ganes»

Per Berta Ruiz

Part dels membres de la candidatura del PSC
Part dels membres de la candidatura del PSC | Berta Ruiz

El PSC de Cambrils va presentar, ahir al matí en roda de premsa, el seu programa electoral de cara a les properes eleccions municipals del 26 de maig. La seva alcaldable –Ana López–, acompanyada d'alguns dels membres de la candidatura socialista, va ser l'encarregada de presentar els principals eixos de la proposta centrats en el desenvolupament social, el desenvolupament econòmic i el desenvolupament eficaç, sostenible i eficient. Segons va dir López, "presentem un programa adreçat a totes les persones de Cambrils, amb 100 propostes realistes i amb un equip molt plural, amb moltes ganes de treballar –amb una mitjana d'edat de 46 anys– i en el què es barreja l'experiència i el coneixement amb forces renovades".

Oficina Local d'Habitatge i construcció d'un nou pavelló

La candidata socialista va explicar que el seu programa electoral conté un centenar de propostes i en va destacar algunes. En matèria d'habitatge, López va afirmar que és necessari posar en marxa l'Oficina Local d'Habitatge que s'ubicarà al Forn del Tallero. Segons va dir cal donar sortida a totes les necessitats en matèria d'habitatge i permetre l'accés a un habitatge digne. Pel que fa a l'àmbit esportiu, l'alcaldable del PSC va explicar que aquesta és una aposta molt important, tant des de l'àmbit social com econòmic. En aquest punt, López va apuntar que es treballarà en la construcció d'un nou pavelló esportiu que es construiria a la zona esportiva municipal on actualment hi ha els camps de futbol.

Remodelació de la rambla de Jaume I i transformació urbanística de diferents eixos comercials

López també va posar èmfasi en la necessitat de "fomentar la convivència" entre les diferents comunitats que hi ha a Cambrils, ajudar al desenvolupament del comerç local i dur a terme diferents transformacions urbanístiques a diferents zones del municipi. A nivell comercial, des del PSC es vol transformar els entorns dels carrer de Pau Casals i del Mercat Municipal de la Vila, així com també el carrer de l'Hospital. Una altra de les propostes que figuren al programa socialista és la de convertir els eixos comercials en zones de vianants de forma progressiva. També és important començar a treballar en la remodelació de la Rambla de Jaume I.

Aposta pel desmantellament de la via del tren i pels polígons industrials

Pel que fa al desmantellament de la vida del tren, l'alcaldable del PSC va dir que, "serem molt bel·ligerants amb el govern perquè executi el desmantellament de la via actual i que elimini els talussos i obstacles i això ens permetrà planificar de forma consensuada una avinguda de la Diputació àmplia com una extensió del port de Cambrils amb un passeig agradable. A més faria possible també l’obertura de l’Eixample vila cap al mar –com una continuació del passeig de Vidal i Barraquer, a través de l’avinguda Horta de Santa Maria". En matèria de polígons industrials, López va dir que, "hem d’encarregar un estudi urbanístic per a la consolidació i expansió dels dos polígons –Belianes i Vilagrassa–. Portem treballant temps en el polígon Belianes per redefinir la situació d'al·legalitat, no d’il·legalitat"

Finalment, la candidata del PSC també va destacar l'aposta del seu partit per la transició energètica cap a les energies renovables com per exemple "renovar la flota municipal amb vehicles elèctrics, amb els corresponents punts de càrrega i reduir la producció i l'ús de residus i bonificar la construcció sostenible".

"Som una formació estable que està pel diàleg i per arribar a acords"

Pel que fa als pactes, López va augurar que en uns comicis amb una gran fragmentació política –on es presenten 12 partits– difícilment hi haurà majories clares però sí va recordar l'estabilitat i compromís que sempre ha donat el PSC. "Hem demostrat que som un projecte sòlid, som possibilistes i no rupturistes. Som una formació estable que està pel diàleg i per arribar a acords".

L’Apunt

"Una llista plural"
La llista del PSC és la següent:
1)Ana López
2) Josep Ma Vallès
3) Yolanda Quílez
4) Ingrid Duch
5) Alfredo Clúa
6) Luz Saavedra
7)Miguel Ángel Díaz
8) Judit Espinosa
9)Rafael Garrido
10) Maria José Melchor
11)Joan Gili
12) Nely Tatarova
13) Isabel Aranda
14) Enrique (Chavo) Daunizeau
15)Amparo Ventura
16)Emilio Fermín Jiménez
17) Paula Palacios
18)Álvaro Mora
19)Jorge Vicente Sánchez
20) Pilar Aguirre
21) Joaquim Porro
Suplents: Sonia Sánchez, Ivan Clúa i Daniel Rodríguez

Comenta aquest article