Informació general

Comunicació

Ràdio Cambrils reprèn, avui, les emissions en fase de proves

La reobertura definitiva de la ràdio començarà el divendres 31 de maig amb un programa especial sobre la Fira Multisectorial

Per Redacció

Marga Mallol i Adrià Muñoz, a la seu de Ràdio Cambrils
Marga Mallol i Adrià Muñoz, a la seu de Ràdio Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Ràdio Cambrils ha reprès les emissions aquest matí, sis anys després del seu tancament. De moment ho està fent amb les emissions en proves. En aquesta nova etapa, la ràdio es planteja com un mitjà multimèdia i properament obrirà nou web i oferirà serveis digitals com l’streaming per escoltar la ràdio en directe per internet, els podcasts per recuperar els programes emesos a la carta o una app per accedir als continguts optimitzada pels dispositius mòbils.  

D’aquesta manera, la ràdio analògica, que es pot tornar escoltar a la freqüència 90.00 de la FM, es complementa amb una aposta decidida per les noves tecnologies.

El procés de reobertura

El procés de recuperació de Ràdio Cambrils s’ha portat a terme de manera participativa durant l’últim any i mig, després de diferents treballs previs tècnics i legals que van començar a l’inici del mandat com els informes, les inspeccions, el registre de les marques o la posada al dia de les instal·lacions. El gener de 2018 es va crear la comissió d’estudi, amb la participació de tots els grups polítics de govern i de l'oposició, que va proposar el reglament d’organització i funcionament, aprovat definitivament pel Ple el maig de 2018. Paral·lelament es va obrir la convocatòria per seleccionar director/a i locutor/a. El setembre de 2018 es va constituir el Consell consultiu, assessor i de control de la ràdio format per representats d’associacions cambrilenques, professionals independents i polítics.

Finalment, el març del 2019 el Ple va nomenar com a director a Adrià Muñoz i es va adjudicar la plaça de locutora a la periodista Marga Mallol. L’equip està treballant en la programació i en enllestir els últims detalls tècnics des de principis d’abril.

El període de proves

El període de proves, que comença avui mateix, ha de servir per detectar possibles errors tècnics. Per aquest motiu, és possible que en determinats moments del dia es tallin les emissions.

Durant aquest període de proves, la programació consistirà en una agenda social/cultural que s’actualitzarà dos cops per setmana, una agenda esportiva amb els equips cambrilencs que s’actualitzarà setmanalment, un programa que repassarà la cartellera del cinema Rambla de l’Art i entrevistes a diferents persones del món cultural/social/esportiu de Cambrils. L’actor Adrià Triviño serà el primer entrevistat de la secció.

La reobertura definitiva, el 31 de maig

La reobertura definitiva de la ràdio començarà el divendres 31 de maig amb un programa especial sobre la Fira Multisectorial, que s’inaugura aquell mateix dia. La graella de programació estable de la ràdio inclourà un butlletí de notícies, un magazine d’actualitat i altres continguts que s’anunciaran properament.

La ràdio reprèn les seves emissions com un mitjà multiplataforma, amb l’objectiu de potenciar la participació, fer arribar els continguts a la màxima audiència i obrir les portes a la ciutat. Segons el seu director, Adrià Muñoz, "més enllà de la funció pròpia d’informar, formar, i entretenir, la ràdio neix amb la voluntat d’apropar l’administració a la ciutadania, cohesionar la societat, fer-la partícip del que succeeix a Cambrils, estimular la identitat local i fer créixer el seu sentiment de pertinença. Ràdio Cambrils ha de divulgar informació i generar opinió, però per sobre d'això ha de ser un focus que generi activitat i convertir-se en un dels motors que facin avançar la localitat”.

 

Comenta aquest article