Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

La CUP presenta el seu programa electoral per a les eleccions municipals

Per Lluís Rovira i Barenys

Part de la candidatura de la CUP a les eleccions municipals, ahir, al Casal Popular El Polvorí
Part de la candidatura de la CUP a les eleccions municipals, ahir, al Casal Popular El Polvorí | Lluís Rovira i Barenys

El Casal Popular El Polvorí va acollir, ahir a la tarda, l'acte de presentació del programa electoral de la CUP per a aquestes properes eleccions municipals. L'acte el va encetar Francesc Bermúdez, el número dos de la candidatura de la CUP, que va explicar com s'havia gestat la formació de la candidatura, "molts dels que la formem ens vam trobar al CDR i vam decidir seguir endavant tot i que el primer pas era disposar d'un espai autònom i autogestionat com és el Casal Popular, que també acull molts altres col·lectius". La llista de la CUP s'ha materialitzat després d'un any i mig de reunions en els que hi ha hagut un parell de processos participatius i una assemblea oberta en la que, segons Bermúdez, "se'ns va esperonar a fer aquest pas".

A continuació, Rosa M Sabaté, la número quatre de la llista de la CUP, va detallar el codi ètic de la formació i va especificar que "no venim a viure de la política, és l'Ajuntament que s'ha de posar al servei de les persones". La CUP estableix un màxim de dos mandats i un sou que no sobrepassi 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. A més, es posiciona contra la duplicitat de càrrecs, amb les excepcions dels Consells Comarcals i Diputació. El codi ètic de la CUP també parla de facilitar l'accés a la informació entenedora, les consultes periòdiques i la presa de decisions en assemblees i la renúncia a privilegis i regals. També van deixar ben clar que no demanen cap crèdit bancari. Segons va dir Rosa M Sabaté, "treballarem  per la llibertat del poble català i per fer efectiva la República Catalana independent".

Desobediència institucional

A continuació va ser la cap de llista de la CUP, Sara Estalella, qui va descriure 16 punts del programa electoral amb el que es presenten a les eleccions municipals. Un programa electoral que té com a primer punt el "d'impulsar accions de desobediència institucional i popular per accelerar la ruptura amb l'estat". Els diferents punts del programa de la CUP parlen re la re-municipalització dels serveis bàsics; de la participació i transparència; del turisme sostenible; d'impulsar un pressupost municipal que augmenti la despesa social; de la pressió als habitatges buits dels bancs; de la defensa d'unes condicions laborals dignes i de garantir uns serveis socials de qualitat.

Pel que fa al transport i mobilitat, la CUP proposa la creació d'aparcaments dissuasoris i la creació d'una xarxa de microbusos amb recorreguts curts que millorin la interconnexió dels diferents barris de Cambrils així com la creació de vies escolars segures. També fan una defensa de la dinamització del petit comerç local, l'augment de l'oferta de places escolars i la promoció de l'activitat del teixit associatiu local. En l'àmbit ecològic, proposen declarar Cambrils com a municipi "amic dels animals" i que es mesuri la qualitat de l'aire, periòdicament. la Cup també va parlar de la defensa dels drets de les dones i el col·lectiu LGBTI i l'elaboració d'un protocol d'actuació davant de les agressions masclistes i LGTBI-fòbiques. També proposen que s'aturi la persecució cap el col·lectiu dels manters i que s'habiliti una zona de "seguretat"on puguin exercir la seva activitat. I en un àmbit més concret, aposten per què es catalogui l'edifici de l'estació del tren com a Bé d'Interès Local i que es transformi en equipament social per a la gent del barri.

Finalment, va fer una pinzellada del tema de la fallida de la Cooperativa Agrícola i van manifestar que l'Ajuntament ha de ser part activa en la resolució del litigi al mateix temps que proposen la reobertura i la gestió municipal del museu agrícola. En aquest aspecte, el Casal Popular El Polvorí acollirà, aquest proper dijous 2 de maig a partir de 2/4 de 8 de la tarda, una xerrada sota el títol de "Cooperativa Agrícola: la vergonya i el frau".

Comenta aquest article