Cultura

Ensenyament

Jornades Culturals a l'escola Joan Ardèvol amb motiu del desè aniversari de la seva biblioteca

Per Berta Ruiz

Un moment de la representació de El bosc de les paraules, el passat divendres a la tarda
Un moment de la representació de El bosc de les paraules, el passat divendres a la tarda | Berta Ruiz

L'escola Joan Ardèvol va organitzar, els passats 24, 25 i 26 d'abril, unes Jornades Culturals amb motiu del 10è aniversari de la seva biblioteca. Durant tres dies, els alumnes del centre van realitzar diferents activitats, jocs, tallers, representacions de contes, així com la llegenda de Sant Jordi. Segons va explicar el director de l'escola Joan Ardèvol –Enric Masdeu– a revistacambrils.cat, "nosaltres, per Sant Jordi sempre muntem moltes activitats al voltant de la lectura i dels contes. Enguany, al caure en un dia festiu de lliure disposició vam decidir organitzar aquestes tres jornades culturals i farcir-les de contes, de màgia, de llegendes, de teatre, de lectura...".

El dimecres 24 d'abril es van obrir les activitats amb la presentació del lema de les Jornades Culturals que és "Llegir ens fa somiar". Els alumnes van crear un mosaic al pati i se'ls va fer una foto aèria amb un dron. Per altra banda, durant aquests dies, cada classe va representar un conte. Els alumnes de P3 van fer Hansel i Gretel; els de P4 van fer Els Tres Porquets; els de P5 un conte de la primavera; a primer, El gat amb botes i El flautista d'Hamelin; a segon, Peter Pan i El Mag d'Oz; a tercer, La Llebre i la Tortuga i El Rei Lleó; a quart, El Grúfal; a cinquè, L'illa del tresor i una adaptació de Harry Potter, i a sisè, Alícia al país de les Meravelles i El llibre de la selva. Totes les classes van ser ambientades i decorades amb treballs fets pels alumnes i amb materials reciclats –el centre és escola verda–.

Finalment, com a colofó a les Jornades Culturals, el passat divendres 26 d'abril a la tarda es van fer portes obertes amb les famílies. Els alumnes de cinquè van representar l'obra "El bosc de les paraules", protagonitzada per la Fada Flor –mascota de la Biblioteca del centr– i que anima els alumnes a llegir, fomentant el gust per la lectura. Segons va comentar el director de l'escola, "tenim un projecte innovador que potencia l'ús de la biblioteca. La biblioteca no només són quatre parets i 5.000 llibres catalogats, sinó l'ús que se'n fa de l'espai: tenim alumnes bibliotecaris, tenim un servei de préstec, un biblioteca socialitzada; hi ha tot un treball al darrere que hem anat fent durant aquests 10 anys".

Diferents moments de la representació teatral