Societat

Gastronomia

Els restaurants Rincón de Diego i Can Bosch elaboraran, un any més, les tapes de la Nit de les Garnatxes del celler de Capçanes

Per Lluís Rovira i Barenys

Joan M. Sabaté, gerent del celler de Capçanes; els cuiners Diego Campos, Rubén Campos i Arnau Bosch, i el president del celler de Capçanes, Lluís Molina, ahir a la selecció de les tapes de la Nit de les Garnatxes
Joan M. Sabaté, gerent del celler de Capçanes; els cuiners Diego Campos, Rubén Campos i Arnau Bosch, i el president del celler de Capçanes, Lluís Molina, ahir a la selecció de les tapes de la Nit de les Garnatxes | Lluís Rovira i Barenys

El celler de Capçanes està ultimant els detalls per a la celebració de la 13a edició de la Nit de les Garnatxes, que tindrà lloc a les instal·lacions d'aquest celler la nit del 3 de maig. El tast de les quatre garnatxes, enguany, anirà acompanyada per les tapes elaborades pels restaurants cambrilencs amb estrella Michelin, Rincón de Diego i Can Bosch. Ahir, al restaurant Rincón de Diego, es va fer la selecció definitiva de les quatre tapes que acompanyaran les quatre garnatxes. Les tapes del Rincón de Diego, elaborades per Rubén Campos, són un Tàrtar de tomàquet, ànec fumat, romesco d'all negre i natxos, per acompanyar la garnatxa Argila, i Caviar de wagyu amb cremós de formatge, ceba caramel·litzada i vinagreta de fruits vermells, per acompanyar la garnatxa Panal. Les tapes del restaurant Can Bosch, elaborades per Arnau Bosch, són Humus mediterrani amb sardina fumada, escuma d'escabetx de musclos i sèsam garrapinyat, per acompanyar la garnatxa Calissa, i un Cheese cake salat amb codony de remolatxa cuita a la sal i nous de pecan, per acompanyar la garnatxa Llicorella. Els quatre vins estan elaborats amb garnatxa al 100%. L'únic que els diferencia és el sòl on estan plantades les vinyes i que és el que els ofereix a cadascun d'ells unes característiques particulars.

Concert de Gerard Quintana i exposició de Nuri Mariné

La Nit de les Garnatxes del celler de Capçanes ofereix l'oportunitat de fer el tast de les quatre garnatxes acompanyades de les quatre tapes elaborades pels dos restaurants cambrilencs amb estrella Michelin. Però no només això, també es podran tastar els vins joves del celler així com els vins de postre. A banda, cada any hi ha una DO convidada amb uns quants cellers que també ofereixen un tast dels seus productes. La DO convidada d'enguany és Pla de Bages. Però la Nit de les Garnatxes d'enguany té més alicients. Un d'ells és el concert que oferirà Gerard Quintana. L'altre, en clau cambrilenca, serà l'exposició de l'artista local Nuri Mariné.

Les quatre tapes seleccionades al costat de les quatre garnatxes / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article