Societat

Joventut

Obres d'art al carrer amb la tècnica del graffiti a la segona edició del projecte Galeria Urbana

Per Berta Ruiz

Foto de grup dels joves participants a la segona edició del projecte Galeria Urbana
Foto de grup dels joves participants a la segona edició del projecte Galeria Urbana | Berta Ruiz

Un total de 21 artistes joves –6 dones i 15 homes de diferents punts de la demarcació de Tarragona, així com una desena d'alumnes tutoritzats per un professor de l'institut Ramon Berenguer IV– han transformat 13 parets i murs de Cambrils en obres d’art al carrer amb la tècnica del grafitti. Es tracta de la segona edició del projecte Galeria Urbana, impulsat pel Departament de Joventut de Cambrils, i que ja es pot veure a diferents espais. En aquesta edició, les obres han estat de temàtica lliure. Cada artista havia presentat una proposta prèvia abans de fer la intervenció artística, mentre que des del Departament de Joventut s'han fet càrrec del cost del material, així com de la gestió de "legalització" de les parets o murs que no fossin de propietat municipal.

Ahir al matí, a l'Ateneu Juvenil, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i el regidor de Joventut –Eduard Pellicer– presentaven el resultat del projecte, juntament amb bona part dels artistes participants. Segons van explicar, "l’objectiu és fer pedagogia i despullar de negativitat les intervencions al carrer. Són expressions artístiques potents, de gran qualitat, que estan carregades de missatges i contingut i que no deixaran indiferent a ningú". També van destacar la bona sinergia entre les demandes del jovent que es dedica a aquest art i la possibilitat de trobar espais o habilitar-ne d'altres per tal que puguin dur a terme les seves creacions artístiques. A més, cada obra està numerada i identificada amb una placa que conté el títol de l’obra i l’artista o artistes que l’han dut a terme i incorpora un codi QR que proporciona a les persones espectadores tota la informació, tant de l’obra com de l’artista.

Murs (Wonderwall) a disposició per intervenir-hi artísticament

Per a l’ocasió també s'ha editat un tríptic informatiu amb un dels joves participants en aquesta edició que recull l’itinerari del diferents murs intervinguts en aquest 2019, així com dels diferents murs (wonderwall) repartits per Cambrils a disposició de les persones que vulguin fer volar la imaginació i intervenir artísticament de manera legal, segura i sense haver de demanar autorització ni permís previ.

El procés de realització d’aquesta edició ha estat totalment consensuat amb els i les artistes participants, des del moment de la planificació inicial i elecció dels espais del municipi, fins a la realització de les intervencions i el disseny.

L'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, en la presentació del projecte, ahir al matí, a l'Ateneu Juvenil

 

L’Apunt

Els artistes participants

Es pot trobar informació detallada sobre les obres, artistes i emplaçaments en aquest enllaç web: http://www.cambrils.cat/joventut/espais-joves/galeria-urbana-cambrils-2019

1.            “ Al otro lado de la burbuja”

Milena Aitaides i Xènia Molné

2.            “Dualitats”

Oriol Enguany, Eva Gil, Kobe i Xavi Bonillo

3.            “Peixos” i “Espècies”

Laia Font i Marina Agut

4.            “Saps fer una truita?”

Desiree Castells

5.   Sèrie “Removals”

Miquel Falgàs

6.            “Pablo”

David Bitel

7.            “De nou lluirà. Una tarda al port, meditar a Cambrils”

Foham Fonezs

8.            “Moment”

Roger Semat

9.            “Submarí humà”

A La Sombra - Henry Knight i Ferran Orta

10.   “L' encantada”

Gota de abryl

11.   “Tu”

Arnau Casanoves

12.   “Trencant cadenes”

Mark Pawel i Josep Prous

13.   “Keep Calm bro”

David I Karim

Comenta aquest article

Galeries relacionades