Informació general

S’han iniciat els treballs de desforestació del traçat del nou gasoducte i de la variant de l’A-7

Per Lluís Rovira i Barenys

A dalt, tala de tarongers d’una parada situada al nord de la Casa de Sant Josep, afectada pel pas de la variant de l'N-340. A sota, una franja de 15 metres ha partit el pinar del Revòlver, al nord de l’Estadi Municipal, pel futur pas del gasoducte

Les actuacions prèvies a les obres de la variant de l’A-7 (antiga N-340) i del desdoblament del gasoducte ja han marcat la seva empremta dins el terme municipal cambrilenc. Fa ja unes quantes setmanes que van començar les obres de desforestació dels trams afectats per aquestes infraestructures, que en alguns llocs passen ben a prop l’una de l’altra. És per això que la suma de les dues actuacions deixa una zona d’afectació força considerable.

Desdoblament del gasoducte i variant de l’A-7

Enagas està promovent el desdoblament de l’actual gasoducte que discorre paral·lel a l’autopista AP-7, per la part nord. El nou gasoducte anirà paral·lel al que hi ha ara en funcionament i separat uns cinc metres d’aquest. Tot i això, la zona d’afectació d’aquest nou gasoducte té uns 15 metres d’amplada per tal de facilitar els treballs de col·locació del tub. A hores d’ara ja s’ha fet tota la desforestació del tram afectat a l’espera de l’inici de les obres.

Al mateix temps, també s’han iniciat les obres de desforestació de diferents trams del terme municipal de Cambrils i de Vinyols i els Arcs per on ha de passar la futura variant de l’A-7. El traçat d’aquesta infraestructura, a més, es fa evident per la delimitació amb estaques que s’ha fet al llarg del seu recorregut.

Comenta aquest article