Cultura

Llibres i roses, grans protagonistes de la diada de Sant Jordi

El port cambrilenc va acollir, ahir, els actes centrals de la diada de Sant Jordi. Durant tot el dia hi va haver el tradicional Mercat de Sant Jordi amb parades de roses i llibres. Al migdia hi va haver un espectacle i, a la tarda, sardanes

Per Berta Ruiz

Parada de llibres al mercat de Sant Jordi, al port de Cambrils
Parada de llibres al mercat de Sant Jordi, al port de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El port cambrilenc va acollir, ahir 23 d'abril, els actes centrals de la diada de Sant Jordi. Un any més, els llibres i les roses van prendre tot el seu protagonisme a peu de carrer. Durant tot el dia hi va haver el tradicional Mercat de Sant Jordi, organitzat per la Unió de Botiguers i Cambrils Obert, amb les parades instal·lades al llarg del Mollet del Rec. Enguany, el mercat es va allargar durant tres dies –des de diumenge fins dimarts– i va comptar amb un total de 19 carpes de 8 establiments: dues llibreries, tres floristeries i tres establiments més amb diferents detalls i obsequis de Sant Jordi. No cal dir que enguany, en plena campanya electoral, el estands de diferents partits polítics també han estat presents a la façana del port de Cambrils i a la plaça del Pòsit.

Al migdia, la companyia Teatre Nu va presentar l'espectacle "Teatre arrossegat de Catalunya", mentre que a la tarda va ser el torn de la tradicional ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània i els Amics de la Sardana de Cambrils. Aprofitant la millora meteorològica del temps d'ahir, molta gent de totes les edats va baixar al Port per passejar, mirar i fullejar les darreres propostes literàries i comprar la tradicional rosa de Sant Jordi. Alguns dels llibres més venuts a Cambrils van ser els següents: El fill de l'italià de Rafael Nadal (Premi Ramon Llull) i van seguir tres autors locals: Susana Rubio amb la seva trilogia d'Alexia; Maria Garriga i Marta Monserrate amb El Pere ha perdut la clau i Rosana Andreu amb Les aventures d'en Nic al Priorat –que van anar a signar exemplars–. Van seguir les obres El fibló de Sílvia Soler, Com fer que et passin coses bones de Marian Rojas, Yo, Julia de Santiago Posteguillo, Tres dies a la presó de Gemma Nierga i Jordi Cuixart i Digues un desig de Jordi Cabré.

Tres dies de Mercat de Sant Jordi

Des de la Unió de Botiguers han fet una valoració molt positiva del Mercat de Sant Jordi d'enguany. La dinamitzadora comercial –Sílvia Coll– ha explicat a revistacambrils.cat que, "el mercat ha anat molt bé, sobretot ahir que va fer bon temps; es va treballar i es va vendre molt i hi va haver gent durant tot el dia. Pensàvem que al no haver-hi escola, potser ens perjudicaria, però va ser tot al contrari perquè moltes famílies van venir: la canalla va pujar als inflables, van passejar, van comprar... El dia que va fallar més va ser el dilluns pel mal temps i perquè al ser el dia de la Mona, ja gent surt més. Diumenge també vam treballar força, però potser va ser més per a la gent de fora i, sobretot, es van vendre llibres perquè el fet de comprar la rosa sempre és el mateix dia de Sant Jordi". Malgrat el temps inestable d'aquests dies, Coll feia un balanç positiu dels tres dies de Mercat de Sant Jordi, "estem satisfets perquè hi ha hagut un increment de vendes d'un 25%. El dia de Sant Jordi va anar molt i molt bé".

Comenta aquest article

Galeries relacionades