Informació general

Oriol Junqueras: «Els vostres vots ens han d'ajudar a ser lliures»

La connexió amb directe amb Oriol Junqueras i Raül Romeva des de la presó de Soto del Real va ser el punt àlgid de l'acte d'ERC que es va celebrar aquest passat diumenge al matí a la plaça de mossèn Batalla, davant de prop d'un miler de persones

Per Lluís Rovira i Barenys

Raül Romeva i Oriol Junqueras en la pantalla durant la connexió en directe amb la presó de Soto del Real
Raül Romeva i Oriol Junqueras en la pantalla durant la connexió en directe amb la presó de Soto del Real | Lluís Rovira i Barenys

La connexió amb directe amb Oriol Junqueras i Raül Romeva des de la presó de Soto del Real va ser el punt àlgid de l'acte de campanya electoral que es va celebrar aquest passat diumenge al matí a la plaça de mossèn Batalla, al port de Cambrils. Prop d'un miler de persones es van congregar en aquest acte que suposava la primera participació dels dos presos polítics en un míting. L'aparició dels dos polítics en la pantalla va ser rebuda amb crits de "llibertat" i tot seguit va ser el mateix Oriol Junqueras, amb un to d'humor, qui va encetar la seva intervenció avisant que hi podia haver problemes en la connexió i que es patia un cert retard en la recepció de les imatges. Tot seguit Junqueras va exhortar la gent a "deixar-se la pell i a seguir treballant", concepte que va ser refermat per Raül Romeva que va manifestar de manera contundent que "no renunciarem a res". Els dos presos polítics van fer referència, també, a les 30 persones encausades pel jutjat número 30 de Barcelona i van animar la gent a fer aportacions a la caixa de solidaritat per fer front a les fiances imposades pel jutjat i que arriben als 6 milions d'euros.

Oriol Junqueras: "Estem més lluny del que havíem estat mai"

Junqueras, en referència al que s'ha viscut aquest darrer any i mig, va dir que ens hem de sentir orgullosos, "estem més lluny del que havíem estat mai. El que estem fent ho estem fent per a tothom, també pels que ens volen mal". Oriol Junqueras també va dir que "no hem de perdre mai el somriure" i que "hem de guanyar totes les eleccions". Raül Romeva va apuntar que la repressió que està exercint l'estat espanyol "busca atemorir-nos. Davant d'això hem de tenir la convicció que una república vol dir justícia, igualtat, feminisme, ... és imprescindible que ho fem i és necessari. Això va de país, no de partits". Junqueras, per la seva part va ser categòric quan va dir que "els vostres vots ens han d'ajudar a ser lliures".

La connexió amb Soto del Real es va tancar amb crits de llibertat per part del públic congregat. Abans de la connexió, havia iniciat l'acte el diputat d'ERC, Gabriel Rufián, que també hi va posar el punt i final després de la intervenció de la resta de candidats. Així doncs, després de la connexió amb Soto del Real va intervenir l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, que és la número 6 de la candidatura d'ERC a la demarcació de Tarragona. Mendoza va dir que ERC creu en el municipalisme i va animar la gent a omplir les urnes de vots republicans. L'alcaldessa també va fer referència al corredor del Mediterrani, "tenim l'estació a punt però no es posa en marxa. Han vingut dos ministres i han posat dates de la posada en marxa del nou traçat i no s'han complert. Per això hem d'anar a Madrid a reclamar les inversions al territori".

Tot seguit va intervenir la senadora d'ERC Laura Castel que va carregar contra el PSOE dient que votar-los és el mateix que votar Ciutadans. Castel també va fer referència a que el PSOE bloqueja diferents comissions d'investigació i va recordar que va ser el mateix partit socialista qui va dir que sense violència es podia parlar de tot, "mentre que ara, amb aquest judici farsa, estem en retrocés. O guanyem o ens liquiden. Fem d'aquesta primavera la primavera republicana".

Jordi Salvadó: "El PSOE és el partit de "Los lunes al sol"

El següent a intervenir va ser el diputat i cap de llista d'ERC a la demarcació de Tarragona, Jordi Salvadó que va encetar el seu parlament dient que ERC podia guanyar aquestes eleccions "i ho farem". Salvadó també va criticar el PSOE, "parla de derogar lleis i quan ho pot fer no ho fa. És un partit que quan governa fa com la pel·lícula "Los lunes al sol". A més, diuen que són republicans però van corre-cuita als besamans del rei, a la intimitat canten la Internacional i, després, s'abracen a les portes giratòries de les grans empreses".

La següent intervenció va anar a càrrec de Joan Josep Nuet, de Sobiranistes, que va recordar que ara és el moment de fer coses excepcionals i que la seva formació s'havia sumat a la candidatura d'ERC "perquè és moment de sumar. No preguntem a ningú d'on ve, hem d'agafar-nos les mans i anar cap a la República Catalana". A continuació va ser el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, que va advertir que o bé guanyen els que no han renunciat al 155 o bé els que volen l'autodeterminació, la justícia social i la independència d'aquest país. La victòria vindrà el dia que serem una república. Aragonès també va apel·lar a "generar grans consensos". L'acte el va tancar Gabriel Rufián que va qualificar de "salvatges"els responsables de l'empresonament dels nois d'Altsasu per una baralla de bar i als que han deixat en llibertat els membres de la Manada. També va carregar contra Ciutadans i va dir que "els perillosos no són els CDR, perillós és un rei miserable que ven armes a Aràbia Saudí", moment en què va arrencar grans aplaudiments. Rufián va plantejar els possibles escenaris postelectorals i va tancar dient que "enviem el missatge que ERC guanyarà als carcellers de Junqueras i Romeva".

Final del míting d'ERC, aquest passat diumenge, a la plaça de mossèn Batalla / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article