Informació general

L'Ajuntament retira l'apel·lació presentada a la sentència judicial que anul·lava la concessió de quatre llicències de taxi

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo



L'Ajuntament ha decidit retirar l'apel·lació a la sentència judicial contra les bases d'adjudicació de les quatre darreres llicències de taxi
El conflicte originat per la impugnació de les bases i el procés d'adjudicació de les quatre noves llicències de taxi de Cambrils, ara fa dos anys, sembla que arriba a la seva fi.

Recordem que l'últim esglaó d'aquesta llarga història es va produir a principis de mes, quan els taxistes que van impugnar les bases de concessió de les quatre llicències de taxi es van oposar a l'apel·lació de la sentència feta per l'Ajuntament, ja que consideraven que la sentència –emesa el passat 1 de setembre i que els havia donat la raó– ja els estava bé i que el que havia de fer l'Ajuntament era executar-la de manera immediata. L'Ajuntament, no obstant, va decidir presentar l'apel·lació per tal de guanyar temps per a la negociació amb les parts implicades.

El passat divendres en roda de premsa i després d'haver-se reunit amb les parts implicades, l'alcalde –Robert Benaiges– va anunciar que finalment l'Ajuntament acatarà la sentència i retirarà l'apel·lació presentada. Per altra banda, i com ja havia informat el passat 8 de novembre Revista Cambrils Diari Digital, es retiraran les quatre llicències.

Noves llicències

Ara doncs, i com ja es coneixia, es convocarà novament el concurs per a la concessió de les noves llicències però abans s'haurà d'esperar els resultats de l'estudi que elaborarà l'empresa Gabinet Gaudí que forma part de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de Tarragona (ATM) i que determinarà quines són les necessitats del servei del taxi a Cambrils.

Segons Benaiges, l'estudi determinarà quantes llicències es necessiten a Cambrils, realitzarà un estudi en profunditat de l'ordenança del taxi i determinarà quins són els criteris que s'han d'utilitzar de cara a un futur a l'hora d'atorgar noves llicències. Segons Benaiges, un cop es tinguin els resultats, que està previst que sigui a finals del mes de febrer, es reunirà de nou amb les parts implicades "no m'atreveixo a dir quantes llicències es recomanaran en l'estudi, però dubto que tothom hi doni la seva conformitat". Tot i això, Benaiges va defensar que "aquest és un procés net, clar, objectiu i transparent" i que es tindrà molt en compte el criteri d'antiguitat.

Els afectats exigeixen una solució ràpida

Un dels impulsors del recurs contra les bases d'adjudicació de les 4 llicències de taxi, Gene Barriga, es mostra satisfet de que l'Ajuntament hagi retirat el recurs però, al mateix temps, lamenta la pèrdua de temps que suposa estar pendent de l'informe que s'ha encarregat. Segons va manifestar Gene Barriga a Revista Cambrils Diari Digital, "reclamem una solució ràpida. Que agafin les bases que hi havia abans d'introduir el tema del taxi compartit i que tornin a repetir el concurs. Si llavors érem cinc concursants, que es faci el concurs amb aquests cinc. Ara, amb l'encàrrec d'aquest informe es retardarà tot uns quants mesos". Barriga considera que l'informe que s'ha encarregat hauria d'analitzar la situació del taxi des d'ara i preveure el futur del sector i que en cap cas s'hauria de posar en dubte les quatre llicències impugnades.

Comenta aquest article