Informació general

Campanya electoral

El PSC denuncia la destrossa de cartells i pancartes de la seva campanya electoral a diversos municipis tarragonins

Per Redacció

Imatge d'una pancarta trencada a un dels ponts de la riera d'Alforja
Imatge d'una pancarta trencada a un dels ponts de la riera d'Alforja | Cedida

La Federació del PSC del Camp de Tarragona ha denunciat la destrossa "sistemàtica" de pancartes, polipropilens i cartells de la campanya socialista a diversos municipis tarragonins durant la darrera setmana. En concret, i només en els últimes dies, s’'ha detectat la destrossa d'’aquest material de campanya a diversos punts de la Cambrils, la Pobla de Mafumet, Tarragona, Riudoms, Constantí, Valls i Torredembarra.

El cap de llista del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha condemnat “enèrgicament "tots els actes d'intolerància i fanatisme d'aquells que creuen que l'’espai públic els correspon en exclusiva tan sols a ells i que són incapaços de respectar les veus discrepants.” “Els socialistes creiem just el contrari: tots i totes hem de poder expressar les nostres idees en llibertat i hem de ser capaços de respectar-nos per assolir els consensos bàsics que garanteixin la convivència i que erradiquin la violència i la intimidació de la nostra societat democràtica".”

En conseqüència, el candidat del PSC ha reiterat "el compromís dels socialistes per garantir la convivència des del diàleg i el respecte a totes les opinions, ideologies i plantejaments dels partits polítics democràtics. “Precisament aquest és l’ADN de la candidatura de Pedro Sánchez: diàleg dins de la llei i convivència, sense els quals el progrés és impossible. La confrontació i la intolerància no són el camí de res de bo"”.

Malgrat aquests actes vandàlics, el cap de llista socialista per Tarragona ha assegurat que “"cap destrossa o insult aturarà la voluntat democràtica de conviure en llibertat del nostre poble. Nosaltres defensem la pluralitat, la diversitat d'opinions i la llibertat d'expressió de tothom, sense exclusions. Mai se'ns acudiria trencar el material o vexar a aquells que no pensen com nosaltres. Volem un país de tots on cadascú defensi amb llibertat els seus plantejaments tal com estableix la nostra Constitució democràtica, sense enfrontaments, insults, ni crispació".”

El PSC demana la mobilització massiva a les urnes

Així mateix, un cop superat el meridià de la campanya, Joan Ruiz ha demanat “"la mobilització massiva a les urnes de tots aquells que volem un país de progrés, feminista i ecologista, amb un Govern que garanteixi la convivència i que segueixi apostant per les polítiques socials. També demanem la confiança de tots aquells que no volen trobar-se amb un Govern de PP-Ciudadanos-Vox amb algú de l'’extrema dreta al capdavant d'un eventual “ministerio de la familia.” “Tant per aquells que creuen en els valors del progrés en llibertat com per aquells que no volen veure a l’'extrema dreta al poder tan sols hi ha una opció capaç de fer Pedro Sánchez president i evitar l’'accés de Vox al Govern: la butlleta del puny i la rosa, la candidatura del PSC. La resta d'opcions, amb tots els respectes, tan sols disputen a veure qui queda tercer, quart o cinquè”", ha conclòs. 

Comenta aquest article