Informació general

El PP presenta Carme Cros com a cap de llista del partit a les properes eleccions municipals

Per Lluís Rovira i Barenys



Carme Cros, Miquel Àngel López Mallol i Anton Callau ahir a la seu del PP
Carme Cros va ser presentada ahir al vespre com la cap de llista del PP a les properes eleccions municipals. La presentació de la candidata a l'alcaldia de Cambrils va comptar amb la presència del president provincial del PP, Miquel Àngel López Mallol, i del president del PP local, Anton Callau. Carme Cros pren el relleu al seu marit, Pere Llorens, que ha estat el cap de llista del PP i de l'AP, a les eleccions del 1987, a Cambrils en els darrers cinc comicis electorals municipals.

Aquesta vegada, el PP fa una renovació total dels llocs capdavanters de la llista electoral ja que els dos actuals regidors del PP a l'Ajuntament de Cambrils, Pere Llorens i Anton Callau, ocuparan llocs simbòlics de la candidatura. En tot cas, ahir només es va fer públic el cap de llista, la resta dels integrants de la llista del PP es faran públics en els propers mesos.

Persona popular

En la seva intervenció, Carme Cros va explicar els motius d'haver acceptat ser la cap de llista del PP, "primer de tot, perquè el partit m'ho ha demanat. He col·laborat molt activament a segona línia en tots aquests anys a la vida política de Cambrils. Sóc una persona amb moltes inquietuds i ara, en aquest moment, estic en una etapa tant familiar com personal en què puc assumir aquest repte i aquest treball que suposa entrar  a formar part de la vida política de Cambrils."

D'altra banda, Cros va apuntar que "Cambrils ha crescut molt, té moltes problemàtiques. Crec que a l'Ajuntament s'hi ha d'entrar amb un altre aire que no té l'Ajuntament actual, s'han de fer les coses de forma diferent. Jo crec que això ho puc aportar. Sóc una persona que porto molts anys a l'ensenyament, he estat directora de l'IES Ramon Berenguer IV i crec que tinc una bona experiència quant a gestió del centre, ja que he passat l'etapa de la reforma de l'ensenyament i  això em pot ajudar molt a tractar altres problemàtiques de la vida de Cambrils".

Carme Cros està afiliada al PP des de l'any 1995 i es va definir com una persona popular, "una de les principals qualitats que tinc és que sóc una persona popular, que arribo a la gent i l'escolto. Puc parlar amb tothom i a tots els nivells i crec que una de les mancances que té actualment l'Ajuntament de Cambrils és que s'han oblidat una mica de la gent".

Bons resultats a Cambrils

En la presentació d'ahir, el president provincial del PP, Miquel Àngel López Mallol, va voler agrair la generositat dels actuals regidors del PP en deixar pas a persones noves, "el comitè electoral local va acceptar per unanimitat que fos la Carme Cros. Jo me'n vaig alegrar moltíssim perquè ja era la persona amb la qual nosaltres hi confiàvem i volíem que així ho proposés el comitè electoral local. En aquest cas, com a municipi de més de 20.000 habitants, el comitè electoral local proposa el candidat al comitè electoral provincial. Aquest es va reunir ahir i per unanimitat també va donar el vistiplau i ara el comitè electoral provincial ho proposa al comitè electoral de Catalunya perquè ho ratifiqui. Així doncs, convençuts que no hi haurà cap problema i que serà la candidata, jo sí que us haig de dir que és una persona a la qual tinc una gran confiança i crec que tindrem uns grans resultats a Cambrils".

López Mallol va voler destacar que al PP no es parla mai de quotes de dones ni de paritats,  "al nostre partit no es parla mai d'això, sinó que surt el que surt. Tenim claríssim que és igual la dona que l'home i qui s'ho guanya o creiem que és el candidat idoni, el presentem. Ara a Cambrils ha sortit una dona preparada, una dona que ens donarà moltes alegries a Cambrils. Gràcies, Carme, per haver acceptat".

"El tripartit a Cambrils no repetirà"

Pel que fa a les expectatives de cara als propers comicis, el president local del PP, Anton Callau, va manifestar que des del PP local estan convençuts que el tripartit a l'Ajuntament de Cambrils no repetirà "ja que ha tingut enfrontaments amb moltíssima gent. La reforma del Pla General els va enfrontar a cents de persones, per posar un exemple. A Cambrils hi ha hagut molt de personalisme i molta ‘ciutat’ i han abandonat el tema que Cambrils encara és un poble, que a Cambrils ens coneixem i que tractem les persones directament".

El cas Sirvent

López Mallol també es va referir al cas de l'exregidor del PP, Enric Sirvent, que recentment es va donar de baixa del partit i ara és regidor no adscrit, dient que no havia acceptat la democràcia del partit, "vaig parlar amb el senyor Sirvent, va venir un dia a Tarragona i em va manifestar que volia anar de número 1. Li vaig dir que no hi havia cap problema, que quan arribés el seu moment que es presentés i que el que decidís el comitè electoral de Cambrils ho respectaríem. A partir d'aquí i per motius que desconec, el senyor Sirvent es va posar nerviós i va començar a dir que si jo li havia dit... després va rectificar. Em va posar una data perquè li digués que era el cap de llista i jo li vaig repetir que havia de ser Cambrils qui ho digués. Finalment va presentar la baixa. El que no podíem fer nosaltres és anar en contra de la democràcia del partit i del que diuen els nostres estatuts que ell coneixia perfectament."

El president provincial creu que Sirvent devia "estar pressionat pel darrere per algú i que li feia anar dient ‘fes això’ o ‘fes allò’… Igual a les properes eleccions el veiem en una altra llista i tenien pressa per donar una resposta. Jo sempre dic que el temps posa les coses al seu lloc".

Comenta aquest article