Cultura

Música

12 concerts d'una gran varietat d'estils protagonitzen la 45a edició del Festival Internacional de Música

Els Pets, Sau 30, Carlos Núñez, Fangoria, Rosario, Álvaro Soler, Vanesa Martín, Diego el Cigala i Sara Baras seran alguns dels protagonistes de l'edició d'enguany, que se celebrarà del 25 de juliol a l'11 d'agost

Per Lluís Rovira i Barenys

El director de Concert Studio, Martín Pérez; l'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor de Cultura, Lluís Abella, ahir, en la presentació del Festival
El director de Concert Studio, Martín Pérez; l'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor de Cultura, Lluís Abella, ahir, en la presentació del Festival | Lluís Rovira i Barenys

La 45ena edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, que se celebrarà del 25 de juliol a l'11 d'agost al parc del Pinaret, ja té programació. Ahir es van presentar els 12 concerts que protagonitzaran l'edició d'enguany i que, segons va manifestar Martín Pérez, director de Concerts Studio, l'empresa organitzadora del Festival, "no se'ns acut que cap d'aquests concerts no puguin ser atractius pel públic".

12 concerts

Enguany el Festival s'iniciarà amb dansa, a càrrec de Sara Baras, el dijous 25 de juliol. Martín Pérez va voler destacar aquest fet, el d'introduir la dansa dins del Festival, i que a més es fes de la mà d'aquesta artista de talla internacional. El segon concert serà el divendres 26 de juliol i el protagonitzarà Momo i el seu tribut a Queen. Cal dir que aquest mateix artista amb el seu tribut a Queen ja va obrir el Festival Internacional de Música de l'any 2016, ara fa tres anys.

El tercer concert d'enguany, el dissabte 27 de juliol, el protagonitzaran Els Pets que estan fent la gira de presentació del seu darrer disc "Som". L'endemà diumenge 28 de juliol, actuarà Fangoria que presentarà el seu darrer treball "Extrapolaciones y dos preguntas 1989-2000", compost per 13 versions i dues cançons noves. El dijous 1 d'agost actua a l'escenari del parc del Pinaret un dels plats forts del Festival, segons Martín Pérez. Es tracta de Carlos Núñez que està protagonitzant una gira mundial per celebrar el llançament del seu primer llibre "La Hermandad de los Celtas". El divendres 2 d'agost actuarà la cantautora Rozalén i el dissabte 3 d'agost ho farà Álvaro Soler, autor de grans hits a nivell mundial. El diumenge 4 d'agost actuarà Diego el Cigala que en la seva actual gira commemora el quinzè aniversari de la sortida al mercat del seu disc "Lágrimas negras".

La darrera setmana de concerts s'enceta el dijous 8 d'agost amb l'actuació de Vanesa Martín que portarà a Cambrils el repertori de la seva darrera gira "Todas las mujeres que habitan en mi". L'endemà, divendres 9 d'agost, l'escenari del parc del Pinaret serà per a Sau 30, el retorn de l'esperit del grup Sau, encapçalat per Pep Sala i amb tot l'equip que formava part del grup. Sau 30 commemora el 30è aniversari del grup i els 20 anys que va plegar arran de la mort de Carles Sabater, tot just després d'un concert a Vilafranca del Penedès. El dissabte 10 d'agost actuarà Rosario dins la seva gira "Noches de gloria" i el diumenge 11 d'agost es clourà el festival d'enguany amb Adexe & Nau, dos germans canaris de 13 i 16 anys que triomfen a través de Youtube.

Entrades des de 10 a 58 euros

Les entrades del festival es posaran a la venda a partir del proper dilluns. Els preus oscil·len entre els 10 i els 58 euros. El concert de tribut a Queen serà a través d'invitacions amb la col·laboració de la Unió de Botiguers. Pel que fa al pressupost d'aquesta edició, Martín Pérez va dir que era similar al de l'any passat i que rondava els 1,7 milions d'euros. El promotor del festival també va comentar la dificultat de programar el Festival de Cambrils, "per qui programem?, per la gent de Cambrils o per la gent que ens visita a l'estiu", va manifestar.

Comenta aquest article