Esports

Atletisme

Sis medalles del Club Atletisme Cambrils a la primera jornada del Campionat Territorial d'iniciació

Per Pere Ferrando

Noa Antón, a l'esquerra de la imatge, va aconseguir tres medalles
Noa Antón, a l'esquerra de la imatge, va aconseguir tres medalles | Lucio José Martínez González

El dissabte 6 d'abril es va disputar a l’Estadi d’Atletisme de Camp Clar la 1a. Jornada del Campionat Territorial en categories d’iniciació. Els i les atletes del Club Atletisme Cambrils, un total de 21, van rendir a un alt nivell, guanyant 6 medalles: 3 d’or, 2 d’argent i 1 de bronze.

Els medallistes van ser els següents:

  • Categoria S-16 :

1.000 m. llisos: MARIA TAGGI (3'14"22) - OR - RC

100 m. tanques: ROGER BAIGES (17"84) - ARGENT - MCC

Relleus 4 x 300: ASTRID ARIAS, SOFIA CABALLERO, ÈLIA GARROFÉ i MARIA TAGGI (3'17"18) - ARGENT

  • Categoria S-10 :

60 m. llisos: NOA ANTÓN (9"80) - OR - MCC

Relleus 4 x 60: INÉS ALFARO, NOA ANTÓN, ABRIL BLASCO, ALBA GUIJARRO (41"73) - OR - RC

Salt de llargada: NOA ANTÓN (3.19 m.) - BRONZE - MCC

(RC = RÈCORD DE CAMBRILS)

(MCC = MÍNIMA CAMPIONAT CATALUNYA)

Cal destacar els dos rècords de Cambrils assolits. La Maria Taggi batia el Rècord de Cambrils dels 1.000 m. llisos S-16 amb un temps de 3'14"22, millorant el Rècord anterior per 2 dècimes. D'altra banda, les 4 integrants del Relleu 4 x 60 S-10 F, Inés Alfaro, Noa Antón, Abril Blasco i Alba Guijarro, amb un temps de 41”73 van millorar el rècord anterior en vora 5 segons. Tanmateix, destacar les 18 millores de marques personals i les 7 marques mínimes per a participar a Campionats de Catalunya.

Critèrum català de clubs (Jornada 1)

Diumenge passat es va disputar a l'Estadi d’atletisme de Camp Clar la 1a. jornada del Critèrium Català de Clubs. Es tracta d'una competició de categoria absoluta entre clubs de Catalunya amb dues jornades prèvies classificatòries i una jornada final. El Club Atletisme Cambrils hi va presentar l'equip femení després de dos anys de no fer-ho. El motiu de l'absència era protestar per l'afecció que va suposar la instal·lació de graderies damunt la pista de l'estadi d'atletisme que va malmetre el material sintètic i altres estructures de la instal·lació. De fet, l'absència podria continuar. L'Ajuntament no té intenció d'arreglar la instal·lació tot i les promeses que es van fer en una tensa reunió amb socis, atletes i pares d'atletes ara fa dos anys. Ara s'ha tornat a presentar equip pel fet que el Club d'Atletisme complirà 40 anys el proper mes de juliol i les noies volien aportar el seu gra de sorra a aquesta efemèride.

9 van ser les noies que van fer el debut en el Critèrium de l'actual temporada. L'equip és molt jove, donat que 5 d'elles són atletes de la categoria S-16 i debutants en aquesta competició. Tot i així, van suplir la inexperiència amb una gran il·lusió.

Van encetar la competició les atletes saltadores:

  • La Nuria Caballero era 6a. al salt d'alçada superant el llistó a 1.44 m., mentre que l'Èlia Garrofé assolia la 14a posició amb una marca de 1.10 m.

  • La Sofía Caballero i la Maria Taggi eren 10a. i 14a. al salt de llargada amb marques respectives de 4.60 m. i 4.10 m.

A continuació, l'Ellie Rus competia al llançament de javelina, assolint la 10a. posició amb una marca personal de 11.90 m.

Tot seguit, l'Astrid Arias i l'Elisa Laguna disputaven els 100 m.ll :

  • L'Astrid era 4a. de la 1a. sèrie amb un temps de 13"22, molt a prop de la seva marca personal.

  • L'Elisa era 3a de la 2a. sèrie amb una millor marca de la temporada de 13"57.

Posteriorment la Sandra Rebollo es posava als blocs de sortida per a disputar els 400 m. llisos. Va acabar en 4a. posició de la 2a. sèrie amb una marca personal de 1'06"69.

Minuts més tard es disputava el llançament de pes, on la Jennifer Molano era 8a. amb un millor llançament de 7.88 m., prop de la seva marca personal.

Per acabar, l'Astrid Arias, la Nuria Caballero, la Sandra Rebollo i l'Elisa Laguna configuraven l'equip del Relleu 4 x 100. Amb un registre de 53"79 assolien la 7a. posició.

Comenta aquest article