Societat

Setmana Santa

S'enceten els actes de la Setmana Santa a Cambrils marcats pel 10è aniversari dels Armats de la Puríssima Sang

Per Redacció

Els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang el dia de la seva estrena, ara fa 10 anys
Els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang el dia de la seva estrena, ara fa 10 anys | Francesc Hospital

Ja està tot a punt per a celebrar la Setmana Santa a Cambrils. Un any més, la Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle i les parròquies de Santa Maria i Sant Pere han organitzat un programa d'actes que segueix la mateixa línia dels darrers anys. La programació s'encetarà avui divendres, 12 d'abril, amb la Missa de la Mare de Déu dels Dolors a la parròquia de Santa Maria, a les 19.30 hores. Aquest diumenge 14 d'abril, Diumenge de Rams, es faran les tradicionals benediccions de les palmes i els rams, tant a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí com a l'església de Sant Pere a les dotze del migdia.

Trasllat en processó de la imatge de Jesús Natzarè, dimarts 16 d'abril

Els actes seguiran dimarts 16 d'abril amb un altre dels actes més rellevants de la Setmana Santa cambrilenca: el trasllat en processó de la imatge del Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria. A les 20.45 hores, a les portes del temple, es farà una pregària feta cant amb la Capella Polifònica de Sant Pere i tot seguit s'iniciarà el recorregut des del Port fins a la Vila. La imatge serà portada pels Vogadors Vent d'Estrop i la Confraria de Pescadors. Obriran la processó els Armats de la Puríssima Sant i seguiran la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i tancarà l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle.

Processó del Sant Enterrament, divendres 19 d'abril

Divendres Sant, 19 d'abril, començarà a les 9 hores del matí amb el solemne i tradicional Viacrucis pels carrers del Barri Antic. Després, a partir de les 18.30 hores a la plaça de la Vila, hi haurà l'exposició dels vuit tabernacles que participaran a la processó. També es farà la desfilada i guàrdia d'honor dels Armats. A partir de les 21 hores del vespre començarà la processó del Sant Enterrament. El recorregut sortirà des de la plaça de l'església de Santa Maria i passarà per diferents carrers del Barri Antic fins acabar a la plaça de la Vila.

L’Apunt

10 anys de la primera sortida dels Armats
Els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang van fer la seva primera sortida el 29 de març de 2009. Enguany, doncs, compleixen els 10 anys d'existència. La seva estrena va encetar, aquell any, la programació de la Setmana Santa. Aquell dia van sortir de la plaça de l'Església de Santa Maria, acompanyats pels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona que els van fer de padrins, i van anar cap el santuari de la Mare de Déu del Camí. Després d'uns parlaments dins l'Ermita, els Armats van retornar cap a la plaça de l'Església de Santa Maria.
El 10è aniversari del naixement dels Armats ha estat el motiu destacat d'enguany, per part de les entitats organitzadores dels actes de la Setmana Santa a Cambrils i és per això que se'ls hi ha dedicat la fotografia del cartell i del programa d'actes de l'actual edició.

Comenta aquest article