Informació general

Parc Samà

Nou hivernacle i entrada gratuïta als cambrilencs, novetats de la temporada 2019 al Parc Samà

Per Lluís Rovira i Barenys

Els responsables del parc van presentar la mascota Wako dins del nou hivernacle
Els responsables del parc van presentar la mascota Wako dins del nou hivernacle | Lluís Rovira i Barenys

Els responsables d'Expertus Turismo y Ocio van presentar, ahir, les novetats de la temporada 2019 al Parc Samà en la que destaca l'hivernacle anomenat "Alfonso de Fontcoberta y Samà, VII Marquès de Marianao" i que s'ha habilitat en l'edifici de l'antic picador de cavalls. L'edifici té 350 m2 i acull més de 75 espècies de palmàcies i altres arbres tropicals entre els que destaquen dos exemplars de la palma reial, l'arbre nacional de Cuba. Segons va explicar Francisco Javier Castillo, "amb aquesta nova instal·lació es vol reforçar i potenciar l'ambient bucòlic del parc històric. A més, s'ha volgut rendir un homenatge a Alfons de Fontcoberta i Samà, el darrer marquès i que va impulsar la transformació de la finca i del parc en els darrers 20 anys del segle XX.

Entrada gratuïta al Parc Samà per a tots els cambrilencs i cambrilenques

Una altra novetat de la temporada és el fet que els cambrilencs i cambrilenques podran entrar gratuïtament al Parc demostrant la seva residència a Cambrils a través del DNI. Segons van explicar els responsables d'Expertus, aquesta mesura és fruit d'un acord que es va subscriure amb l'Ajuntament de Cambrils, aquest passat mes de desembre.

En un altre sentit, l'empresa gestora del Parc Samà continua apostant pels objectius de desenvolupament sostenible i en aquest sentit va anunciar la propera inauguració, coincidint amb la II Festa dels Indians que es farà els propers 1 i 2 de juny, del laberint vegetal d'aquesta temporada que anirà lligat als 17 objectius del Desenvolupament Sostenible de la ONU. A banda, Marketa Stverakova va explicar que enguany s'han plantat 300 nous arbres i que amb tota la vegetació han calculat que la capacitat de fixació de CO2 del Parc és de 12.000 tones l'any.

I, també com a novetat d'enguany, ahir es va presentar la nova mascota del Parc Samà que s'anomena Wako i simbolitza un guacamai.

Previsió de 100.000 visitants, aquest 2019

A l'hora de fer el balanç de la temporada anterior, Francisco Javier Castillo va explicar que 86.000 persones havien visitat el Parc Samà la temporada 2018, una xifra superior a la que s'esperaven. L'any 2017 el nombre de visitants havia arribat als 55.000 i l'any 2016, el primer any de la gestió per part d'aquesta empresa, als 16.000. El 75% dels visitants al parc són de procedència estatal i el principal mercat ha estat el familiar, que ha representat el 63% de les visites. Els visitants han puntuat el parc amb un 7,78 sobre 9, essent els aspectes més valorats la bona atenció i informació, la cura de les plantes i els animals i la millora general del parc, pels que l'havien visitat amb anterioritat. Castillo va dir que gràcies a aquest increment de visitants de l'any passat s'ha pogut fer aquesta inversió de l'hivernacle. De cara a aquest any 2019, la previsió és que s'arribi als 100.000 visitants.

Comenta aquest article