Informació general

Ensenyament

Recepció institucional a un grup d'alumnes francesos que fan un intercanvi amb l'institut Ramon Berenguer IV

Per Redacció

Foto de grup dels alumnes francesos al consistori cambrilenc
Foto de grup dels alumnes francesos al consistori cambrilenc | Cedida

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia, van rebre, ahir, 21 alumnes del Collège Didier Laurat de Saint Gaudens acompanyats d’estudiants de francès de 3r i 4t d’ESO de l’institut Ramon Berenguer IV de Cambrils, amb qui estan fent un intercanvi. L’estada dels joves francesos a Cambrils, del 6 al 13 d’abril forma part d’un projecte de cooperació educativa i pedagògica entre els dos centres educatius iniciat el 2017, que s’articula al voltant de tres assignatures (espanyol, educació física i francès).

Els grup d’alumnes va arribar dissabte al matí i, després d’una recepció a l’institut, van passar el cap de setmana amb les famílies. El dilluns van fer diverses activitats esportives a la platja i van practicar el rem, dimarts van visitar Barcelona i avui han fet la ruta pels espais de la Guerra Civil de Cambrils i han visitat la Vil·la Romana de la Llosa.

Ahir al vespre van assistir a l’assaig dels Xiquets de Cambrils i avui faran una sortida al Port Aventura. El divendres al vespre s’acomiadaran amb un taller de ball a l’Ateneu Juvenil i dissabte al matí agafaran el vol de tornada. L’alumnat cambrilenc que estudia francès de 3r i 4t d’ESO ja va viatjar a Saint Gaudens a finals de setembre, on van fer una estada de 8 dies, convivint amb famílies franceses i realitzant activitats culturals, esportives i lúdiques.

Visita de l’escola Joan Ardèvol

D’altra banda, ahir, també van visitar l’Ajuntament l’alumnat de P5 i1r de l’escola Joan Ardèvol. L’alcaldessa els va explicar el funcionament de l’administració local i va respondre a les preguntes formulades pels nens i nenes a la Sala de Plens. Posteriorment, els nens i nenes van continuar el recorregut per les dependències municipals, acompanyats pels agents escolars, que també els van resoldre dubtes relacionats amb la Policia Local.

Visita dels alumnes de l'escola Joan Ardèvol a la sala de plens

 

Comenta aquest article