Esports

Balls esportius

Cambrils serà, un any més, la pista de ball de la II Iberica Dancesport

Per Berta Ruiz

Presentació dels balls esportius. D'esquerra a dreta: Josep M. Vallès, Camí Mendoza, Mercè Dalmau i David Carrillo
Presentació dels balls esportius. D'esquerra a dreta: Josep M. Vallès, Camí Mendoza, Mercè Dalmau i David Carrillo | Berta Ruiz

Un any més, per Setmana Santa, Cambrils serà la pista de ball de la II Iberica Dancesport. La competició de balls esportius, que tindrà lloc del 18 al 21 d'abril, enguany es presenta amb diferents novetats. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau–, el regidor d'Esports –Josep M. Vallès– i el representant de l’empresa organitzadora, Anada Events, David Carrillo.

1.100 parelles inscrites d'arreu del món

Tot i que encara no estan tancades les inscripcions, a data d'avui, l'esdeveniment ja compta amb unes 1.100 parelles, és a dir, 2.200 esportistes, que arribaran d'arreu del món. Totes elles seran avaluades per 49 jutges de diferents nacionalitats. Tal com va explicar David Carrillo, l'esdeveniment començarà el dijous 18 d'abril amb dues novetats: per un costat, se celebrarà la Iberica Training Day –un campus especial per a nens que s’inicien al món del ball esportiu on podran rebre classes particulars o en grup per part dels professors de més renom–. L’altra novetat serà la celebració de la Festa del Ball, que serà un esdeveniment obert al públic –entre les 21.30 i les 00.30 hores al mateix Palau Municipal d'Esports– on els assistents podran ballar a la mateixa pista on ballaran les parelles professionals. També hi haurà exhibicions dels millors professionals de Ball Esportiu, animacions i altres espectacles. El preu de l’entrada és de 10 euros amb consumició inclosa.

Segons va apuntar Carrillo, entre les competicions top internacionals, Cambrils acollirà dos World Open a un gran nivell mundial: el World Open Llatins es va situar el passat any en el segon lloc amb el coeficient més alt del món i el World Open Standard entre els primers. Una altra novetat a nivell de competició serà el DSE EUROPEAN CHILDREN GRAND PRIX que es disputarà entre dissabte i diumenge i forma part d’un circuit europeu per a nens.

Entre les novetats d’aquest 2019 cal destacar la celebració del CAMPIONAT DE BREAKING B- GIRL, competició classificatòria pel Mundial de Xina, una modalitat que ja està considerada com a esport olímpic i així ho farà a les Olimpíades de París 2024. També cal destacar com a novetat el INTERNATIONAL CUP CHOREOGRAPHIC DANCE del que es podrà gaudir el divendres 19 d’abril.

Aposta pel turisme esportiu a Cambrils

En la roda de premsa de presentació, tant l'alcaldessa com els dos regidors van destacar la consolidació d'aquest esdeveniment esportiu que porta el nom de Cambrils arreu del món i fomenta l'aposta de turisme esportiu que es fa des de l'Ajuntament de Cambrils. A més, segons va dir Dalmau, "aquest tipus d'esdeveniments ajuden a complementar l'ocupació durant el període de Setmana Santa".

El II Iberica Dancesport és un esdeveniment organitzat i produït per Anada Events, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils. Les entrades es podran comprar a les taquilles a l'entrada del Palau Municipal d'Esports (Majors de 12 anys 15€, Jubilats i residents a Cambrils 8€ i nens menors de 12 anys gratis). A la competició també hi col·laboren diferents entitats com la FEBD (Federació Espanyola de Ball Esportiu) i la World Dance Sport Federation, així com la col·laboració dels diferents sponsors i patrocinadors que fan que aquest esdeveniment sigui possible un any més.

L’Apunt

Programa de la competició

Divendres 19 d'Abril
WDSF OPEN JUNIOR 2 STANDARD
WDSF OPEN SENIOR 3 STANDARD
WDSF OPEN SENIOR 4 STANDARD
WDSF OPEN JUNIOR 2 LATIN RISING STAR LATIN
OPEN JUNIOR 1 STANDARD
OPEN JUNIOR 1 LATIN
OPEN JUVENIL STANDARD
OPEN JUVENIL LATIN
INTERNATIONAL CUP CHOREOGRAPHIC DANCE INTERNATIONAL OPEN CARIBBEAN DANCES

Dissabte 20 d'Abril
WDSF WORLD OPEN STANDARD LATIN
WDSF OPEN SENIOR 2 STANDARD
WDSF OPEN UNDER 21 LATIN
WDSF OPEN SENIOR 1 LATIN
RISING STAR STANDARD
WDSF PD OPEN STANDARD
WDSF PD OPEN LATIN
DSE EUROPEAN CHILDREN GRAND PRIX JUVENILE STANDARD
DSE EUROPEAN CHILDREN GRAND PRIX JUNIOR I STANDARD
DSE EUROPEAN CHILDREN GRAND PRIX JUNIOR II STANDARD
II TROFEO NACIONAL IBERICA DANCESPORT

Diumenge 21 d'Abril
WDSF WORLD OPEN STANDARD
WDSF OPEN YOUTH STANDARD
WDSF OPEN UNDER 21 STANDARD
WDSF OPEN SENIOR 1 STANDARD
WDSF OPEN YOUTH LATIN
WDSF OPEN SENIOR 2 LATIN
WDSF OPEN SENIOR 3 LATIN
DSE EUROPEAN CHILDREN GRAND PRIX JUVENILE LATIN
DSE EUROPEAN CHILDREN GRAND PRIX JUNIOR I LATIN
DSE EUROPEAN CHILDREN GRAND PRIX JUNIOR II LATIN
II TROFEO NACIONAL CAMBRILS

Comenta aquest article