Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

Lluís Abella (Junts per Cambrils): «Poder optar a comandar aquesta nau és un repte molt important; però si t'estimes casa teva vas al davant de casa teva»

Per Berta Ruiz

Parlament a càrrec de l'alcaldable de Junts per Cambrils, Lluís Abella
Parlament a càrrec de l'alcaldable de Junts per Cambrils, Lluís Abella | Berta Ruiz

Junts per Cambrils va presentar, ahir al vespre a l'Hotel Sol Port Cambrils–, la candidatura oficial de Lluís Abella com a alcaldable de la formació a les properes eleccions municipals del 26 de maig. A l'acte de presentació, Abella va estar recolzat pel conseller d'Interior –Miquel Buch–, el president del Consell Comarcal –Joaquim Calatayud–, la diputada de Junts per Catalunya al Parlament –Teresa Pallarès–, així com altres membres de la formació local com Carles Anguera.

Lema de campanya, "naltrus toquem de peus a terra"

L'actual regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Cambrils va fer un repàs de la seva trajectòria política i es va presentar com un candidat "perseverant, amb les idees clares, marcat pels valors de l'esforç i el treball i, sobretot, sempre amb els peus a terra", fent referència en aquest últim cas al lema de campanya de la formació. Abella va explicar que va “al capdavant d'un partit que demostra credibilitat i que ha complert amb el que ha promès". Va destacar els principals projectes de govern que s’han impulsat en els dos mandats com a regidor, com l'enderroc del pont de l'antiga N-340, la construcció de l'avinguda de Charles Darwin, la remodelació de l'avinguda Baix Camp o l'impuls dels sectors cultural i esportiu, entre d'altres. Fent gala del lema de campanya, "naltrus toquem de peus a terra" Abella va aprofitar l'ocasió per fer autocrítica i posar en relleu aquells problemes que requereixen més esforç per a la seva solució, com poden ser la neteja del municipi –apostant per la millora en les campanyes de sensibilització pel reciclatge– o el top manta. Abella també va aprofitar la presència del conseller d'Interior per a conèixer la seva opinió respecte a aquesta problemàtica que afecta un gran nombre de municipis catalans.

Pinzellades de la seva proposta de ciutat

Durant l'acte, Abella, va donar les primeres pinzellades de la seva proposta de ciutat, que basa els eixos principals de treball en un Cambrils per a les persones i el que tothom "voldria pels seus fills". En aquest sentit Abella va anunciar que farà una clara aposta social pel municipi "on tothom pugui viure i treballar, amb la potenciació del comerç de proximitat, el turisme, l'esport, la gastronomia i els serveis com a eixos principals. Destacar també que un dels pilars del projecte serà la planificació "realista" de les infraestructures que s'han de desenvolupar en els pròxims anys, millorant la mobilitat i l'obertura de nous eixos. Segons va explicar a revistacambrils.cat, “les línies del programa electoral es basaran en treballar per la persona i en infraestructures com l Teatre Auditori. El tenim posat entre cella i cella per acabar-lo. També tinc molt al cap l'avinguda de l'Esport que serà bàsica per Cambrils, perquè connectarà el polígon Belianes amb la nova estació de tren”. Un altre dels punts importants del projecte de ciutat serà treballar per aconseguir la marca turística de Viles Marineres, “un segell que mostrarà la identitat del nostre poble i ens diferenciarà d’altres destinacions turístiques precisament pel nostre patrimoni i tradicions i que alhora ajudarà a visibilitzar l’essència d’un poble amb arrels”.

Per la seva part, el conseller, Miquel Buch, va afirmar que “els ajuntaments que tenen alcaldes que s’han compromès a lluitar contra el top manta, són els que han aconseguit erradicar-lo. Per trobar una solució cal que sigui un tema prioritari”. Per altra banda Buch va posar de relleu “el compromís i valentia que es necessita avui en dia per posar-se al capdavant d’una alcaldia” fent referència a les causes judicials que han afectat a molts alcaldes catalans.

"Serà una llista amb gent de casa, gent de Cambrils que s'estima Cambrils"

Els noms dels integrants de la llista de Junts per Cambrils es donaran a conèixer els propers dies. Segons va avançar Abella a revistacambrils.cat, “serà una llista amb gent de casa, gent de Cambrils, gent que s'estima Cambrils i gent compromesa amb Cambrils. Tot el que farem serà tocant de peus a terra. No estirarem més el braç que la màniga”.

Finalment, a nivell personal, Lluís Abella –que encapçala la formació per primera vegada– va manifestar: “per a mi és un repte molt gran, però per a una persona com jo, que he nascut i he crescut a Cambrils, que m'estimo Cambrils i tots aquests anys que he estat servin a la gent de Cambrils m'omple molt. Ara, poder optar a comandar aquesta nau és un repte molt important, complicat, però si s'estimes casa teva vas al davant de casa teva”.

Imatge de la presentació de la candidatura de Junts per Cambrils, ahir al vespre
Intervenció del conseller d'Interior, Miquel Buch

 

Comenta aquest article