Informació general

Veïnat

Bona acollida de les jornades comunitàries veïnals als barris de l'Eixample Platja, l'Eixample Vila i el Nou Cambrils

Per Redacció

Imatge de la jornada veïnal al barri de l'Eixample Vila, el passat 30 de març
Imatge de la jornada veïnal al barri de l'Eixample Vila, el passat 30 de març | Berta Ruiz

Les jornades comunitàries “Fem festa, fem barri” celebrades els últims tres dissabtes als barris cambrilencs de l’Eixample Platja, l’Eixample Vila i Nou Cambrils han tingut molt bona acollida. Les trobades veïnals, amb activitats lúdiques i participatives, han estat organitzades en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (PICI) de Cambrils, impulsat pel Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils amb el suport del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

En la primera festa, al passeig Francesc Macià de l’Eixample Platja, les persones participants van dibuixar els seus somnis i van exposar idees per la propera festa major. El dissabte 30 de març, a l’avinguda de Josep Vidal i Barraquer, la gran atracció va ser un túnel vivencial i una xocolatada popular. I en l’última festa, al Parc de Nou Cambrils, els veïns i veïnes van expressar les seves idees en un mural col·lectiu, van jugar a jocs de taula gegants i van compartir una estona amb l’alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Participació, Ana López; l’adjunt a la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Carles Macián, i la cònsol del Marroc a Tarragona, Saloua Bichri. 

Aquests actes sorgeixen després d’un any de treball del PICI, durant el qual s’ha iniciat el procés de diagnòstic de les necessitats i demandes dels diferents barris. Una de les línies que s’han definit és la de promoure espais d’interrelació i empoderament veïnal des d’una proposta lúdica, intergeneracional, propositiva i comunitària.

Els esdeveniments s’han dissenyat conjuntament entre el veïnat, les associacions i els departaments municipals a partir de les diverses trobades obertes de veïns i veïnes que s’han celebrat a cada barri i d’entrevistes i trobades amb representants veïnals.

Les festes comunitàries inclouen diverses activitats lúdiques i artístiques dirigides a tots els públics per promoure la participació ciutadana, l'intercanvi, la comunicació i el respecte a l'espai públic. Es tracta d’un treball col·laboratiu per determinar les propostes més engrescadores i adequades a les singularitats, interessos i necessitats de cada barri.

Segona jornada d'activitats, la propera tardor

Durant la tardor, es realitzarà una segona jornada d’activitats lúdiques a cada barri, amb l’objectiu de seguir dinamitzant i positivitzant les relacions del veïnat, promovent la cultura de la pau, el diàleg i la cohesió social, i difonent les accions comunitàries que s’estan duent a terme.

Segueixen les trobades veïnals obertes

Mentrestant, continuen les trobades obertes al veïnat per millorar els barris. Aquest dimecres, 10 d’abril, els veïns i veïnes de l’Eixample Platja es trobaran al Centre Cívic les Basses. El dilluns 13 de maig serà el torn de l’Eixample Vila, que té una cita a les 19 hores al Casal de la Gent Gran. I el dijous 9 de maig a les 18 hores la comunitat de Nou Cambrils es reunirà al Centre Cívic del barri.

Comenta aquest article