Societat

Les festes del barri de l'Eixample tindran continuïtat, com a mínim, un any més

Per Lluís Rovira i Barenys



Ambient de carrer a la darrera edició de les festes del Barri de l'Eixample
La junta directiva de la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample va acordar tirar endavant l'organització d'una nova edició de les festes del barri, la 29a edició, que se celebrarà el mes de juny de 2007. Aquest compromís es va prendre a l'assemblea general de socis que es va celebrar el passat 24 de novembre i a la qual, a part dels membres de la junta, hi van assistir 8 socis.

La junta directiva havia plantejat l'assemblea de socis d'enguany com un cara o creu a la continuïtat de les festes, ja que es trobava en un evident estat de desànim per a fer front a la preparació d'una nova edició de les festes, segons explicava el president de la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample, Benet Budí, a Revista Cambrils Diari Digital. El punt número quatre de l'ordre del dia de la convocatòria de l'assemblea era ben explícit: continuïtat i propostes de futur a les Festes del Barri de l'Eixample. A més, aquest futur s'havia d'afrontar amb les baixes de tres històrics de la junta, la de Josep M. Garriga, el tresorer, i la de Maties Garriga, el vicepresident, tots dos per motius personals, i la de Pere Ferré, que va morir fa poques setmanes. Tot i això, aquesta delicada situació es va salvar, en part, gràcies al fet que dos dels socis del barri que van anar a l'assemblea es van comprometre a incorporar-se a la comissió de festes.

Després de debatre la situació es va arribar al compromís de seguir organitzant la festa almenys un any més i veure si al final de la propera edició s'ha superat aquest estat d'ànim actual. Segons explica Pere Gutiérrez, secretari de la junta directiva, "si durant els preparatius de l'edició de l'any 2007 no es veu cap manifestació d'interés o una renovació important i suficient de la junta amb il·lusió per continuar amb l'organització de noves edicions, l'actual junta farà pública, durant els dies de les festes, la seva decisió de dimissió irrevocable. És a dir, amb la decisió d'organitzar l'edició del 2007 es vol donar una última oportunitat per despertar l'interès per les festes als veïns que vulguin continuar i impulsar la Comissió de Festes".

Cobrament de les quotes

Una setmana després de l'assemblea general, concretament l'1 de desembre, la comissió de festes va fer la primera reunió de junta per enfocar els Barris de l'any vinent. Es van tractar els temes més problemàtics d'àmbit general per mirar de trobar-los una solució. Segons explica Pere Gutiérrez, es va acordar no passar més per les cases dels associats a fer el cobrament de la quota anual de participació a les festes. Actualment només un 30% dels socis tenen el pagament de la quota domiciliat per un banc o caixa i per cobrar el 70% restant els membres de la junta han d'anar casa per casa. De cara a aquest any vinent els socis hauran de domiciliar el rebut o bé pagar la quota de soci a través d'un ingrés a qualsevol dels comptes que la junta donarà a conèixer als associats.

En un altre ordre de coses, es va acordar no penjar més les banderes de guarniment als carrers del barri i deixar només les guirnaldes del passeig de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer. I pel que fa al bar de les festes, un altre dels aspectes problemàtics dels darrers anys, es va decidir que es parlaria amb algun dels firaires per si volien fer-se'n càrrec. Els darrers anys, amb l'excepció de la passada edició, han hagut de ser els membres de la junta directiva els que s'han fet càrrec de donar aquest servei.

En aquesta reunió es van substituir els dos càrrecs vacants a la junta directiva: Jaume Sedó passa a ocupar el càrrec de vicepresident i Nerea Micola el de tresorera.

Comenta aquest article