Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils descarreguen un 3 de 6 totalment femení en l'estrena de la temporada a Valls

Aquest proper dissabte 6 d'abril a les 18h, els Xiquets faran una jornada de portes obertes al seu nou local d'assaig

Per Alejandro Balaguer

Els Xiquets de Cambrils van descarregar el seu primer 3 de 6 totalment femení
Els Xiquets de Cambrils van descarregar el seu primer 3 de 6 totalment femení | Cedida

Aquest passat dissabte 30 de març, els Xiquets de Cambrils van completar amb èxit la primera actuació de la temporada. La diada es va celebrar al Parc Barrau de Valls i també va comptar amb la presencia de la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nois de la Torre. Els de la camisa bordeus van apostar pel 3 de 6 amb l'agulla com a castell de sortida, aconseguint descarregar-lo sense dificultats. A segona ronda van assolir el 2 de 6, el 40è que descarreguen de manera consecutiva i demostrant d'aquesta manera el gran domini i confiança que li tenen a aquesta estructura. Finalment, van apostar per un 3 de 6 on el tronc del castell estava format íntegrament per dones per primera vegada a la història de la colla. Van tancar la diada amb un pilar de 4.
Per altra banda, la Colla Joves Xiquets de Valls va descarregar el 5 de 7, el 2 de 7 i el 4 de 7 i van finalitzar la diada amb tres pilars de 4 i un pilar de 5. Els Nois de la Torre van descarregar el 4 de 6 i el 3 de 7 i van deixar en carregat el 2 de 6.
La propera diada pels cambrilencs serà el proper diumenge 7 d'abril a les 12 hores a la plaça del Setge de Cambrils juntament amb la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nois de la Torre. Prèviament, el dissabte 6 d'abril a les 18 hores, els Xiquets de Cambrils celebraran una jornada de portes obertes al nou local d'assaig de la colla (Passeig Albert, 2), que ha estat condicionat per tal de ser apte per la pràctica castellera.

Lluís Nolla: "Vam aconseguir descarregar un 3 de 6 totalment femení, fita que la colla no s'havia plantejat mai"

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va afirmar que havien anat a Valls a fer una diada tranquil·la amb castells de 6 que tenien assolits com a colla. Sobre els castells realitzats, va destacar que van descarregar un 3 de 6 amb l'agulla sòlid i sense complicacions i un 2 de 6 que, tot i estrenar el pom de dalt i fer canvis de tronc a última hora, van poder descarregar sense problemes. També va destacar l'assoliment d'un 3 de 6 totalment femení, una fita que la colla no s'havia plantejat mai. Sobre aquest castell, va afegir que els dosos es van tancar més del compte a la descarregada i que va haver un moment de tensió. Tot i això, es va mostrar satisfet per la reacció de la canalla, que va permetre descarregar el castell. Finalment, després de fer una valoració positiva de la diada, va afirmar que tocarà seguint treballant per estrenar nous castells i començar a mirar cap a la gamma de 7.
 

 

Comenta aquest article