Cultura

Arxius

El fotògraf Lluís Rovira i Llurba dóna a l'Ajuntament el fons de Foto Oleastrum amb més de 220.000 negatius

Els més de 220.000 negatius generats per l’estudi són tot un testimoni de la vida de Cambrils de la segona meitat del segle XX i principis del XXI

Per Redacció

Imatge de les festes del barri de l'Eixample, a principis dels anys 80
Imatge de les festes del barri de l'Eixample, a principis dels anys 80 | Cedida

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, acompanyada pel regidor de Cultura, Josep Lluís Abella, va signar, aquest passat dilluns, el conveni de donació del fons de l’estudi fotogràfic Foto Oleastrum amb el fotògraf Lluís Rovira i Llurba. Es tracta de la donació més important en volum documental rebuda per l’Ajuntament de Cambrils.

La part més significativa del fons documental patrimonial –format per la documentació generada per l’empresa Foto Oleastrum– són els documents generats pels estudis fotogràfics que l’empresa tenia, principalment, als carrer de Sant Pere i a l’avinguda de Josep Vidal i Barraquer entre els anys 1970 i 2017. Durant gairebé una cinquantena d’anys, Foto Oleastrum va fotografiar tot allò que s’esdevenia en la vida pública de Cambrils (festes, actes oficials, esports, transformacions urbanístiques o arribada del turisme, entre altres) i també escenes familiars. Els més de 220.000 negatius generats per l’estudi fotogràfic constitueixen tot un testimoni de la vida de Cambrils de la segona meitat del segle XX i les dues primeres dècades del segle XXI.

La documentació queda sota custòdia de l’Arxiu Municipal que en breu iniciarà les tasques de descripció i digitalització amb l’objectiu de posar a disposició de la ciutadania en general aquest fons fotogràfic.

A dalt, imatge d'una de les botigues de fotografies Oleastrum. Al centre, imatge del Carnaval de 1985 i, a sota, un moment de la signatura del conveni de donació dels arxius fotogràfics

 

Comenta aquest article