Informació general

Política

Meritxell Batet, ministra de Política Territorial i Funció Pública: «Volem construir una Espanya on hi càpiga tothom; sense repartir carnets de bons i mals espanyols, ni de bons o mals catalans»

Per Berta Ruiz

Visita de la ministra Meritxell Batet acompanya de l'alcaldable del PSC, Ana López, i d'altres membres del PSC
Visita de la ministra Meritxell Batet acompanya de l'alcaldable del PSC, Ana López, i d'altres membres del PSC | Berta Ruiz

La Ministra de Política Territorial i Funció Pública –Meritxell Batet– va visitar Cambrils, el passat dissabte a la tarda, per fer una passejada informal acompanyada de l'alcaldable del PSC per Cambrils, Ana López. En el decurs de la trobada, López va traslladar a la ministra alguns dels projectes més importants per Cambrils com "el desmantellament de la via fèrria i la posada en marxa de la nova línia", així com "una nova configuració de l'avinguda de la Diputació amb una prolongació d’un passeig que descongestioni el port i doni vida a la zona de Llevant; la creació d’un nou eix de mobilitat a l’Eixample Platja unint-lo amb l'Horta de Santa Maria; o un canvi radical als carrers de diferents barris”. Segons va dir López a revistacambrils.cat "hem convidat la ministra perquè conegui la realitat del municipi, perquè ens recolzi i, perquè quan arribi el moment de tornar a governar –amb Pedro Sánchez–, siguin sensibles a les necessitats de cada municipi. Des del municipalisme som l'administració més propera al ciutadà i això, el partit socialista ho porta al seu ADN”.

Meritxell Batet: "Des de la política és des d'on hem de donar exemple: ser capaços de parlar, dialogar, d'escoltar el que pensa diferent i poder arribar a consensos i acords"

Per la seva part, la ministra de Política Territorial i Funció Pública –Meritxell Batet– va afirmar a revistacambrils.cat que, "és important que s'escoltin les reivindicacions, que es coneguin, que es puguin gestionar i prendre decisions, esperem que des del govern a partir del 28 d'abril. Per a mi és molt important que aquestes campanyes, tant la del 28 d'abril com la del 26 de maig, s'entrelliguin molt, perquè ens estem jugant coses molt semblants. Els principals motius pels quals ens presentem a les eleccions –i volem guanyar per seguir governant–, són la convivència i el progrés social. Crec que això és quelcom comú que compartim amb els municipis. Crec que la feina que estan fent els alcaldes i alcaldesses socialistes són un exemple a peu de carrer, des de la proximitat, des de l'administració que mira als ulls dels seus veïns i veïnes cada dia. Treballen per la vida de les persones i això vol dir justícia social, lluita contra la desigualtat, oferir serveis de qualitat i sobretot, treballen per la convivència per la pluralitat i la diferència de pensament. Als municipis socialistes és on s'aposta per això: perquè hi càpiga tothom. Això és el que volem també des del govern d'Espanya; construir una Espanya on hi càpiga tothom, gent que pensem de manera diferent; sense repartir carnets de bons i mals espanyols, ni de bons o mals catalans. Per tant, que aquesta aposta per la convivència s'obri pas, perquè crec que des de la política és des d'on hem de donar exemple: ser capaços de parlar, dialogar, d'escoltar el que pensa diferent i poder arribar a consensos i acords que és el que estan esperant els ciutadans".

Meritxell Batet: "L'Ana he fet una feina excel·lent aquests anys. Té l'empenta, té les conviccions, representa molt bé els valors de la social democràcia"

La ministra Batet també va voler mostrar el seu suport a l'alcaldable Ana López. Segons va dir: "l'Ana ha fet una feina excel·lent aquests anys i crec que revalidarà sense problemes malgrat que hi ha moltíssims partits que es presenten a Cambrils. Crec que té un full de serveis molt potent i estic segura que li anirà molt bé: té l'empenta, té les conviccions, representa molt bé els valors de la social democràcia i, sobretot perquè està tot el dia pensant en els seus conciutadans i això és nota molt. Sempre és un plaer venir a Cambrils i donar-li suport i que ella me'n doni a mi. En els darrers anys, els ajuntaments ho han patit molt: hem tingut un govern d'Espanya que ha viscut d'esquenes a ells i un govern de Catalunya que tampoc s'ha ocupat dels municipis ni de les seves necessitats, ni ha complert amb tots els deutes que hi té. Crec que tenir un govern d'Espanya amic dels municipis –municipalista– amb un projecte pels pobles i les ciutats és fonamental".

En el decurs de la visita, la Ministra i candidata a les eleccions generals del 28 d’abril per la circumscripció de Barcelona també es va reunir amb un col·lectiu d’empresaris locals i va estar acompanyada pel diputat al Congrés Joan Ruiz, altres membres de la llista com Sandra Guaita o Santiago Castellà, per les llistes del Senat; l’alcalde de Constantí Òscar Sánchez, a més dels regidors locals Josep M. Vallès i Yolanda Quílez, a més de membres i simpatitzants del partit a nivell local.

Comenta aquest article