Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Serveis

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Comaigua col·laboren per ajudar els més necessitats a pagar l'aigua

Gràcies a l’acord que han renovat, les famílies i persones amb risc d’exclusió social podran accedir als ajuts del fons de solidaritat de l’empresa

Per Redacció

Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Comaigua
Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Comaigua | Cedida

Per garantir el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica, l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i el gerent de Comaigua, Quim Vicens, han signat la pròrroga del conveni de col·laboració entre ambdues parts. Per mitjà d’aquest acord, les persones en risc d’exclusió social, usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua potable i clavegueram, podran accedir enguany als ajuts del Fons de Solidaritat posat en marxa per Comaigua.

Aquests ajuts podran consistir en l’exempció del 100% del total de la factura de l’aigua (inclosos els impostos), l’alta del servei amb l’exempció o l’ajornament del cost, la reobertura del subministrament amb l’exempció o ajornament del cost i l’ajornament de les factures pendents de pagament. A aquest Fons de Solidaritat, Comaigua hi destinarà enguany 3.300 euros (300 euros més que al 2018).

Les persones que vulguin beneficiar-se d’aquests ajuts i compleixin els requisits, especificats a les ordenances fiscals municipals, s’hauran d’adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament. El personal d’aquest departament serà el que enviarà a Comaigua el document de sol·licitud de l’ajut en què s’acrediti una situació econòmica que justifiqui l’atorgament de l’ajut.

Cinquè any consecutiu de col·laboració

Amb la renovació de l’acord de col·laboració, per cinquè any consecutiu, tant l’Ajuntament com l’empresa subministradora de l’aigua al municipi s’han compromès a donar suport als col·lectius de la societat que més estan patint els efectes de la crisi econòmica, tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Cristina Borràs, present a l’acte de signatura del conveni.

Per garantir igualment el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies del municipi amb greus dificultats econòmiques, l’Ajuntament i Comaigua han formalitzat també un protocol en què es regulen les actuacions que es duen a terme davant de situacions de pobresa energètica i vulnerabilitat econòmica que provoquen la impossibilitat de pagar, dins el termini previst, les factures per al consum d’aigua, per evitar els talls de subministrament.

Entre aquestes actuacions, hi ha la possibilitat d’aquestes persones d’accedir a tarifes socials, descomptes, ajornaments en les factures i altres ajuts que ofereix l’empresa; i també als ajuts que concedeix el consistori a través dels Serveis Socials, amb la partida pressupostària destinada als ajuts puntuals d’urgència social i altres situacions sobrevingudes, entre altres possibilitats.

En concret, un total de 22 famílies es van beneficiar l’any passat del Fons de Solidaritat de Comaigua. Dels ajornaments en les factures de Comaigua, se’n van beneficiar 44 famílies (aquestes factures representaven un import de més de 30.000 euros), segons ha precisat el gerent de l’empresa, Quim Vicens.

Comenta aquest article