Societat

Artesania

La cambrilenca Montse Forcadell és premiada, novament, al Festival de Patchwork de Sitges

Per Redacció

Obra de patchwork de Montse Forcadell del Pla de les Serenes
Obra de patchwork de Montse Forcadell del Pla de les Serenes | Cedida

La cambrilenca Montse Forcadell va ser premiada, un any més, al Festival de Patchwork de Sitges 2019 que es va celebrar el passat cap de setmana. En aquesta ocasió, les seves obres van ser prendre part en dos concursos: per un costat, va assolir el primer premi de l'Europeen Quilt Asociation (EQA) que va obrir el concurs titulat "Hilos sin fronteras". En aquest apartat, Forcadell va presentar una obra que representa les escultures del Pla de les Serenes del port de Cambrils sota el nom "Hilo travieso". 

El quilt amb més expectació popular i repercussió mediàtica

Per altra banda, la temàtica del concurs obert per l'Asociación Española de Patchwork era "Orient-Occident". En aquest cas, Montse Forcadell va presentar la seva interpretació de la direcció de "El Tub". Cal dir que aquesta obra no va ser valorada pel jurat –tot i que sí va reconèixer positivament l'efecte i el color– perquè, segons van considerar, no s'ajustava a la temàtica. No obstant això, l'obra de Forcadell va ser el quilt amb més expectació popular i major repercussió mediàtica. Segons ha comentat Forcadell: "he tingut moltes felicitacions personals del públic –que no ha entès que no fos premiat–, així com dels artistes internacionals convidats al festival". De fet, el Festival de Patchwork de Sitges 2019 va comptar, enguany, amb la presència de Ricky Tims, un dels quilters de major renom mundial, participant i col·laborador dels festivals més importants del món com Tòquio, Houston o Chicago, entre d'altres. Ricky Tims va fer una publicació de l'obra de la cambrilenca Montse Forcadell al seu Facebook i la peça ha estat vista i difosa arreu del món. Forcadell també va rebre el reconeixement de l'artista nord-americana Betti Busby, molt coneguda al món del patchwork.

Treballs seleccionats per a una exposició que viatjarà arreu d'Europa

A banda, enguany, amb motiu del 30 aniversari de l'Europeen Quilt Asociation (EQA), es van seleccionar sis treballs de cada país d'Europa. Dos treballs de Montse Forcadell –un d'aquests el del Pla de les Serenes– formaran part de l'exposició que, de forma itinerant, viatjarà durant 3 anys per diferents països europeus.

Obra de Montse Forcadell titulada "El tub"

 

Comenta aquest article