Societat

Església

Es restauren les imatges de l'altar del Santíssim, a la parròquia de Santa Maria

La restauració i neteja de l'altar ha anat a càrrec dels membres de la Congregació de la Puríssima Sang i ha comptat amb la supervisió de la restauradora cambrilenca Anna Miralles

Per Lluís Rovira i Barenys

Aquest passat dissabte es van col·locar les estàtues restaurades a l'altar del Santíssim
Aquest passat dissabte es van col·locar les estàtues restaurades a l'altar del Santíssim | Lluís Rovira i Barenys

Membres de la Congregació de la Puríssima Sang han restaurat les estàtues de l'altar de la capella del Santíssim de la parròquia de Santa Maria. Ara fa un mes, van despenjar les tres imatges que formen part d'aquest altar i que representen a Santa Teresa del Nen Jesús, Santa Teresa d'Àvila i Jesucrist (Sagrat Cor). En un magatzem contigu a l'església parroquial de Santa Maria és on s'ha fet el procés de restauració i neteja de les imatges sota la supervisió de la restauradora cambrilenca Anna Miralles. El procés ha consistit en una primera neteja amb aigua i sabó i, a continuació s'hi han aplicat dissolvents de manera que s'han recuperat els colors inicials que estaven tapats per diferents capes de pintura col·locades posteriorment, al llarg dels anys. La restauració també ha permès descobrir uns detalls de les figures que actualment estaven tapats per les capes de pintura. El darrer pas del procés ha estat envernissar les figures i col·locar-les, de nou, al seu lloc.

La tasca de recol·locació de les figures es va fer aquest passat dissabte al matí. Al mateix temps, aprofitant la presència de un bon nombre de membres de la Puríssima Sang, es va fer una neteja de l'altar. Les talles restaurades són de fusta i se'n desconeix la data la seva fabricació. Una de les teories és que podrien ser posteriors a la Guerra Civil. Un cop enllestida aquesta restauració, des de la Congregació de la Puríssima Sang s'apuntava la possibilitat de seguir restaurant, poc a poc i sense presses, la resta de les imatges de l'església, altar per altar.