Informació general

Conferència

L'experiència de restaurar i posar en marxa el Mas Montbrió Belvedere

Per Redacció

Un moment de la conferència-sopar organitzada pel Rotary Cambrils, ahir a la nit
Un moment de la conferència-sopar organitzada pel Rotary Cambrils, ahir a la nit | Cedida

Rotary Cambrils va organitzar, ahir a la nit, una nova conferència-sopar, que organitza periòdicament. En la jornada d'ahir es va dur a terme una xerrada sota el títol "Una experiència de vida", a càrrec del matrimoni holandès format per Lisette Hallebek i Ronald Dirksen, propietaris i gestors de Mas Montbrió Belvedere –masia rural que es troba a la partida dels Teixells dins del terme municipal cambrilencs–. La curiositat de la seva història és que, sent ella advocada a Holanda i treballant a un important bufet jurídic i, sent ell financer internacional, van decidir comprar i restaurar fins a l'últim detall una masia per tal de convertir-la en un model d'èxit que ha obtingut diferents premis per part de la Generalitat. El matrimoni viu allí juntament amb els seus dos fills que s'han integrat completament als costums i formes de vida d'aquí. Ambdós van explicar la seva experiència i els motius que els van motivar a fer aquest canvi de vida: el clima, el paisatge, la densitat de població (Holanda és un país molt petit on queden pocs espais verds), així com el fet de que consideren que la vida és molt curta com per fer només una cosa.

El projecte el van iniciar l'any 2012 i des d'aleshores han assolit les màximes puntuacions als diferents buscadors. Així mateix, també elaboren el seu propi oli i han muntat un sistema "d'apadrinament d'oliveres", tenint tot el camp com si fos un veritable jardí.

Celebració del Dia Mundial de la Poesia

En la seva reunió quinzenal, el Rotary Cambrils també va voler celebrar el Dia Mundial de la Poesia. Aquest dia, proposat per la Unesco des de 1998, se celebra per enfortir la cultura. El Dr. Salvador Sarrà va llegir la poesia "Música de l'ànima, teixida amb paraules" de l'autora Rosa Fabregat (que a més és farmacèutica) feta expressament per aquest dia, sent així una forma de commemorar-lo i rendir homenatge.

El doctor cambrilenc Salvador Sarrà va ser l'encarregat de fer lectura de la poesia

Intercanvi amb representants del Rotary de Lidingö (Suècia)

Per altra banda, els membres del Rotary Cambrils també van fer un acte d'intercanvi de banderins amb els representants del Rotary Sr. Peter i Sra. Lena de la ciutat sueca de Lidingö. Es tracta d'una ciutat ubicada en una petita illa de la costa de Suècia, que té prop de 50.000 habitants, amb una economia molt dinàmica. Ells van comentar l'excel·lent clima del que gaudim a Cambrils i, durant aquests dies també han aprofitat per conèixer part de la Costa Daurada. Aquesta és una de les funcions del Rotary, la d'acollir a persones d'altres ciutats o d'altres països d'arreu del món quan es troben a la seva ciutat o bé quan els d'aquí es desplacen a d'altres llocs.

Intercanvi de banderins amb els representants suecs

 

Comenta aquest article