Informació general

Salut

L'Ajuntament i el SEM signen un conveni per connectar la xarxa de desfibril·ladors amb les ambulàncies

Gràcies a aquesta connexió, quan s’agafi un desfibril·lador s’emetrà automàticament una alerta al SEM, que enviarà ràpidament una ambulància al lloc de l’incident

Per Redacció

Imatge de la signatura del conveni entre l'Ajuntament i els responsables del SEM
Imatge de la signatura del conveni entre l'Ajuntament i els responsables del SEM | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van signar, ahir, un conveni de col·laboració per connectar els aparells de la xarxa de desfibril·ladors automàtics (DEA) del municipi a aquest servei mèdic. El sistema “Controlyou”, que incorporen els últims quatre aparells adquirits per l’Ajuntament de Cambrils, està connectat amb el SEM, qui rep una alerta en el mateix moment en què algú agafa un desfibril·lador. Així es pot enviar immediatament una ambulància al lloc dels fets, cosa que facilita una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca extrahospitalària.

Paral·lelament, cal trucar al 112 per tal de rebre instruccions dels professionals del SEM, que indiquen telefònicament les primeres actuacions a realitzar fins l’arribada de la unitat d’Emergències Mèdiques. Els quatre nous desfibril·ladors estan situats a la zona de ponent de Cambrils, al Molí de la Torre i a dos vehicles de la Policia Local de Cambrils. Actualment el municipi compta amb un total de 16 desfibril·ladors, que converteixen Cambrils en una ciutat cardioprotegida i en una de les pioneres al Camp de Tarragona en actuar des d’un àmbit públic en aquest sentit.

La ubicació dels equips s’ha fet en base a criteris de densitat poblacional i de centralitat en els diferents nuclis urbans, prioritzant aquells espais concorreguts i de fàcil accés, que siguin senzills de recordar per a la ciutadania.

Comenta aquest article