Informació general

Serveis

La urbanització Marcambrils farà la renovació de la seva xarxa d'aigua potable

El cost del projecte és de 815.364,77 euros. El 90% es repartirà entre els veïns amb les contribucions especials i el 10% restant, l'Ajuntament. El consistori també farà les connexions exteriors

Per Berta Ruiz

Imatge de la urbanització Marcambrils, a la zona de Ponent del municipi
Imatge de la urbanització Marcambrils, a la zona de Ponent del municipi | Lluís Rovira i Barenys

La urbanització Marcambrils durà a terme la renovació de la seva xarxa d'aigua potable amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils. Així s'aprovava al ple del passat 1 de març –per unanimitat de tots els grups– en el què es donava el vistiplau a la imposició de contribucions especials als veïns d'aquesta zona per a la realització de les obres. Tal com va exposar el regidor d'Obra Pública i Serveis –Antonio Laguna– “la urbanització Marcambrils es gestiona la seva pròpia xarxa d'aigua –com ho fan d'altres zones residencials del municipi–, però tenen problemes per contaminació dels pous des de l'any 2006. Els veïns van demanar a l'Ajuntament un projecte de renovació de la xarxa d'aigua, perquè també tenen moltes fuites d'aigua”. Va ser una petició dels veïns i, a l'haver-hi molts de segona residència van demanar que fos l'Ajuntament –per cooperació– qui es fes càrrec de la licitació del projecte i de la imposició de contribucions especials.

El pressupost de l'obra puja a 815.364 euros, el 90% del qual anirà a càrrec dels veïns

Així doncs, d'acord amb el projecte elaborat per l'empresa Comaigua SL, el pressupost de l'obra és de 815.364,77 euros. El 90% del cost de l'obra –708.170,31 euros– es repartirà entre els veïns amb les contribucions especials, atès que el benefici de l'obra és de notori interès privat. Per la seva part, l'Ajuntament de Cambrils assumirà el 10% restant de l'obra. Aquesta quantitat es fixa en 78.685,10 euros. Així mateix, el consistori també es farà càrrec de l'import de les obres de connexió a l’exterior de la xarxa d’aigua potable de la urbanització Marcambrils que puja a 28.509,36 euros.

En la sessió plenària del passat 1 de març, el secretari de l'Ajuntament –Josep M. Valls– va apuntar que, “en principi havia de ser una obra finançada pels veïns, però al ser una quota tan important calia imposar contribucions especials. El projecte ha de ser objecte d'un període d'al·legacions durant un mes” –es publicarà al Butlletí Oficial de la Província (BOP)–. Passat aquest temps, el consistori podrà iniciar el procés de licitació de les obres. Valls va comentar que, no obstant això, el punt podia ser aprovat pel plenari.

Comenta aquest article