Esports

"Enguany tenim bastants punts per aconseguir el mundial”

Per Cristina Sierra

El pilot cambrilenc Ivan Cervantes va aconseguir tres victòries la temporada passada

D’èxit es pot qualificar la temporada que ha completat Ivan Cervantes aquest passat 2004. Per una banda, s’ha proclamat campió d’Espanya d’enduro en categories Scratx i 250 centímetres cúbics, i per una altra banda, ha quedat tercer al Campionat del Món de 6 dies i tercer a l’Enduro Internacional de Barcelona. Actualment, l’Ivan té contracte amb l’equip KTM i ja s’està preparant per a la nova temporada. Aprofitant la seva estada d’uns dies a Cambrils, la Revista va voler parlar amb ell i conèixer les seves valoracions sobre la temporada passada i els objectius que té per a enguany.

En quines modalitats has participat aquesta passada temporada?
He participat al Campionat d’Espanya de Cross Country, al Campionat d’Espanya d’enduro i al Campionat del Món d’enduro. També a nivell internacional he participat a l’Extreme Lumezzane que se celebra a Itàlia i també he corregut a l’Enduro Indoor de Barcelona.

Quina valoració en fas?
Principalment estic content per la circumstància que en els dos darrers anys ha baixat el nombre de categories. L’any 2003 en el campionat espanyol hi havia cinc categories, que eren la de 125 centímetres cúbics 2 temps, 250 centímetres cúbics 4 temps, 250 centímetres cúbics 2 temps, 450 centímetres cúbics 4 temps i 500 centímetres cúbics 4 temps. El 2004 es van agrupar en tres: l’enduro 1 que comprenia 125 i 250 centímetres cúbics 4 temps, l’enduro 2 de 250 i 450 centímetres cúbics 4 temps i l’enduro 3 que agrupava les cilindrades superiors. Durant l’any 2004 vaig aconseguir tres victòries. Podien haver sigut més, però les característiques climatològiques en què es van disputar moltes d’aquestes proves va ser una circumstància adversa per a mi, ja que no estic habituat a córrer amb fang. De totes maneres he de dir que aquest no era el propòsit que em vaig marcar al principi de temporada..

Com veus aquesta nova temporada?
Doncs sóc bastant optimista. Tinc una nova motivació que és l’enduro 1. La nova missió que tinc ara és provar la nova producció del meu equip, KTM. Ara faig bastants viatges a Itàlia per provar les motos i la veritat és que estic força content amb la moto i molt il·lusionat amb aquest prototip. Enguany tenim bastants punts per aconseguir el mundial.

En quines categories participaràs?
Aquest any participaré a la Copa Cross Country, al Campionat Nacional d’enduro de 450 centímetres cúbics 4 temps i en el Mundial de 250 4 temps.

Què en penses que aquest any no tinguis el
suport de l’Ajuntament de Cambrils?
L’Ajuntament m’ha ajudat molt en el Mundial d’aquesta temporada passada. Ara bé, de cara a la propera no tinc suport de l’Ajuntament. Crec que enguany, al ser el número tres, han volgut donar suport a un altre esportista. Ara bé, també crec que hi ha pocs esportistes d’elit cambrilencs que participin a nivell mundial i l’Ajuntament hauria de mirar més per aquests. Nosaltres representem Cambrils però durant la temporada passem per diversos alts i baixos, com l’any passat, que va ser difícil per mi.

Comenta aquest article